Huawei Ascend Mate 7

Stor skjerm, stort batteri og et elegant ytre.

ENORM Den ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men Huawei Ascend Mate 7 har seks tommers skjerm og er blant de største telefonene på markedet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENORM Den ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men Huawei Ascend Mate 7 har seks tommers skjerm og er blant de største telefonene på markedet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden debuterte Huawei med mobiltelefoner i Norge. Selskapets første modell her til lands, U8230, imponerte oss på ingen måte.

Terningkastet endte på en toer, og på Dinsides forside var overskriften «Huffamei, Huawei». Den billige Kina-telefonen var nettopp det – en billig Kina-telefon.

Og den gangen betød det noe helt annet.

For i dag er kvaliteten en helt annen, og Huawei er kjent for å lage telefoner som gir mye for pengene. Forleden dag testet vi selskapets Honor 6, som ble berømmet med en sekser på terningen – en telefon som presterer på linje med toppmodellene, men som koster halvparten:

LES TESTEN: Honor 6

Ingen liten krabat

Ascend Mate 7 er ikke en fullt så billig Kina-telefon og koster i dag ca 4.500 kroner i de billigste nettbutikkene. Selv om det er et syvtall i modellnavnet er det heldigvis ikke snakk om en syvtommers skjerm, men Ascend Mate 7 sine seks tommer merkes allikevel godt i bukselomma og passer dermed fint inn i «phablet»-kategorien (phone/tablet); en stor telefon eller et lite nettbrett, alt ettersom hvordan man ser det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer