Huawei dytter Sony og LG nedover på listene

Det var flere som humret da kina-mobilene ble lansert i Norge. Nå har nok latteren stilnet.

TERNINGKAST 6: Vi ga Honor 6 full pott da vi testet den i desember. Hovedforklaringen er at den gir svært mye for pengene, og det har også kjøperne fått med seg. (Foto: KIRSTI ØSTVANG) Foto: KIRSTI ØSTVANG
TERNINGKAST 6: Vi ga Honor 6 full pott da vi testet den i desember. Hovedforklaringen er at den gir svært mye for pengene, og det har også kjøperne fått med seg. (Foto: KIRSTI ØSTVANG) Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi tidligere i år oppsummerte de 10 mest solgte mobilene for 2014, var det ingen overraskelse at de gamle kjenningene Samsung og Apple dominerte i toppen, mens Sony kapret tredjeplassen. Men i år kan det fort bli en ny aktør på pallen.

I hvert fall om vi skal tro salgstallene fra Elkjøp.

LES MER: Her er de mest populære mobilene i Norge i 2014

Ligger foran Sony, LG, Nokia og HTC

- Når vi ser på salgstallene våre, er det helt opplagt at Huawei har blitt en stadig større aktør her til lands. I desember, som er en svært viktig salgsmåned, kom de for eksempel på en sterk tredjeplass, og ble kun slått av Samsung og Apple, bekrefter Torfinn Schau Halvorsrud, salgsdirektør for telekom hos Elkjøp til Dinside.

Halvorsrud tror ikke dette er snakk om et kortvarig blaff.

- Trenden har vært tydelig over tid, og har fortsatt i januar og februar 2015. Huawei er altså blant våre kunders tre favorittmerker innen mobil, og det er imponerende med tanke på at de er relativt nye.

LES OGSÅ: Vi tester Google Nexus 6

Vanvittig økning - i prosent

I følge Elkjøp økte de salget av Huawei-mobiler med 191 prosent fra 2013 til 2014, og fasiten for 2015 i forhold til 2014 ventes å være 91 prosent høyere enn det igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer