Huawei girer opp - kommer P40 Pro til Europa?

Ruster opp sin egen app-butikk.

PÅ RETUR? Huawei girer voldsomt opp satsingen på sin egen app-butikk og har landet avtaler med flere store aktører de siste dagene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
PÅ RETUR? Huawei girer voldsomt opp satsingen på sin egen app-butikk og har landet avtaler med flere store aktører de siste dagene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knyttet mye spenning til Huaweis neste flaggskip, P40 Pro, som forventes lansert i mars. Den gjeldende toppmodellen, Mate 30 Pro, ble aldri lansert i Norge, selv om vi fikk lånt oss en for å en aldri så liten titt.

Siden forsommeren i fjor har det vært trøblete for Huawei, som havnet på Trump-administrasjonens «svarteliste» og ikke lenger fikk lov til å handle med amerikanske selskaper.

Det innebar blant annet at Mate 30 Pro måtte lanseres uten Google-appene om bord, altså for eksempel Google Maps, Gmail og ikke minst – Play butikk, der de fleste Android-brukere laster ned apper fra.

Og vi kan vel alle være enige i at denne mangelen neppe ville ha gjort Mate 30 Pro til noen stor salgssuksess i Europa.

Bygger opp sin egen app-butikk

Huawei-telefoner har lenge kommet med «AppGallery» forhåndsinstallert, som er selskapets app-butikk. På verdensbasis har den 570 millioner brukere, selv om app-utvalget er langt bak Googles variant.

Nå avslører Huawei i en pressemelding at det jobbes iherdig med å fylle opp appbutikken med nødvendige apper, også her i Norge. I Norden jobber 20 Huawei-ansatte med lokale partnerskap og utvikling av app-tilbudet, og ambisjonen er å doble til 40 personer i løpet av årets første kvartal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer