Huawei girer opp - kommer P40 Pro til Europa?

Ruster opp sin egen app-butikk.

PÅ RETUR? Huawei girer voldsomt opp satsingen på sin egen app-butikk og har landet avtaler med flere store aktører de siste dagene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
PÅ RETUR? Huawei girer voldsomt opp satsingen på sin egen app-butikk og har landet avtaler med flere store aktører de siste dagene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knyttet mye spenning til Huaweis neste flaggskip, P40 Pro, som forventes lansert i mars. Den gjeldende toppmodellen, Mate 30 Pro, ble aldri lansert i Norge, selv om vi fikk lånt oss en for å en aldri så liten titt.

Siden forsommeren i fjor har det vært trøblete for Huawei, som havnet på Trump-administrasjonens «svarteliste» og ikke lenger fikk lov til å handle med amerikanske selskaper.

Det innebar blant annet at Mate 30 Pro måtte lanseres uten Google-appene om bord, altså for eksempel Google Maps, Gmail og ikke minst – Play butikk, der de fleste Android-brukere laster ned apper fra.

Og vi kan vel alle være enige i at denne mangelen neppe ville ha gjort Mate 30 Pro til noen stor salgssuksess i Europa.

Bygger opp sin egen app-butikk

Huawei-telefoner har lenge kommet med «AppGallery» forhåndsinstallert, som er selskapets app-butikk. På verdensbasis har den 570 millioner brukere, selv om app-utvalget er langt bak Googles variant.

Nå avslører Huawei i en pressemelding at det jobbes iherdig med å fylle opp appbutikken med nødvendige apper, også her i Norge. I Norden jobber 20 Huawei-ansatte med lokale partnerskap og utvikling av app-tilbudet, og ambisjonen er å doble til 40 personer i løpet av årets første kvartal.

I Sverige har Huawei klart å få BankID om bord, slik at svenskenes BankID-app blir tilgjengelig i AppGallery, og tidligere denne uka ble det klart at kineserne hadde signert en kontrakt med nederlandske TomTom om å levere karttjenester på Huawei-telefoner. Her i Norge skal dialogen allerede være i gang med Vipps, melder ITavisen.

Kommer til Norge?

Dermed skal vi ikke se bort i fra at P40 Pro faktisk blir lansert også her til lands når den kommer til våren.

Nylig postet Mukul Sharma, kjent for sine lekkasjer, bilder av det som angivelig skal være en kamuflert P40 Pro på Twitter:

Foto: Mukul Sharma/Twitter
Foto: Mukul Sharma/Twitter Vis mer

Som du ser sitter det et deksel på telefonen slik at man ikke får dannet seg allverdens med inntrykk, men det er tydelig at frontkameraene er plassert øverst i venstre hjørne, med et «hull-i-skjermen»-design.

Huawei skal også ha registrert varemerket «Quad curve overflow», som nok betyr at skjermen buer på alle fire sider. På Mate 30 Pro hadde Huawei dratt skjermen til det ekstreme over sidekantene med et såkalt «waterfall»-design, men ut fra bildet over ser det ikke ut til at det er videreført i P40-modellen.

Men spør du oss, er baksiden nesten enda mer spennende:

Foto: Mukul Sharma/Twitter
Foto: Mukul Sharma/Twitter Vis mer

Her synes ingen av kameraene, men basert på størrelsen på lokkene ser det ut til at Huawei virkelig går «all in» med kameraet på P40 Pro. Ifølge ryktebørsen snakker vi denne gangen om 10x optisk zoom, opp fra 5x i P30 Pro, som skal løses ved hjelp av en dobbel periskopløsning.

Ifølge GSMarena vil kameraet være basert på en ny 52 megapiksel-sensor fra Sony med formidabel størrelse: 1/1,33" (= 3/4"). Huawei har også registrert varmerket «ultra vision camera», så her kan det være duket for enda mer ekstreme nattbilder enn de vi allerede har sett fra kineserne.

Denne våren blir svært spennende på mobilfronten. Fra før er det kjent at Samsung vil annonsere sine S20-modeller den 11. februar, og jaggu ryktes det ikke om at Apple vil lansere en ny iPhone-modell i mars også, ifølge Bloomberg. Dessuten går mobilmessen i Barcelona av stabelen den siste uka i februar, så her bør det være mye å glede seg til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer