5G-utbyggingen

Huawei-grunnlegger: - Legger heller ned selskapet enn å spionere

Huawei-grunnlegger Ren Zhengfei avfeier at USA kan ødelegge mobilgiganten. Han mener også pågripelsen av hans datter Meng Wanzhou er politisk motivert.

KRITISK TIL KINESERNE: Huawei er en av de aller største på mobil infrastruktur, men ikke alle er like trygge på at de bare har gode hensikter. Foto: NTB Scanpix
KRITISK TIL KINESERNE: Huawei er en av de aller største på mobil infrastruktur, men ikke alle er like trygge på at de bare har gode hensikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I et intervju med BBC sier han at det ikke har foregått lyssky aktivitet i Huawei.

Datteren Meng Wanzhou er finansdirektør i selskapet og ble pågrepet under en mellomlanding i Vancouver i Canada i desember, etterlyst i USA for å ha løyet for amerikanske banker og ført dem bak lyset for å omgå USAs handelsrestriksjoner mot Iran. I alt er det nå 23 tiltalepunkter mot Meng og Huawei, fordelt på to hovedkategorier: Brudd på handelsrestriksjonene mot Iran og forsøkt på å stjele bransjehemmeligheter. Faren Ren sier følgende om anklagene.

– For det første er jeg svært kritisk til det USA har gjort. Denne typen politisk motivert handling er ikke akseptabel. USA liker å sanksjonere mot andre. Hver gang det dukker opp noe, bruker de det som virkemiddel. Vi er imot det. Men nå som vi har gått den veien, vil vi la domstolene avgjøre saken, sier Ren.

- Kan ikke ta Huawei

I forrige uke sa USAs visepresident Mike Pence at Huawei og andre kinesiske telekommunikasjonsselskaper utgjør en sikkerhetstrussel. Han oppfordret USAs allierte til å ta dette på alvor og være «årvåkne og avvise ethvert selskap som kan gå på akkord med integriteten» til kommunikasjonsteknologien og de nasjonale sikkerhetssystemene. Australia, New Zealand og USA har allerede blokkert eller bannlyst Huawei fra å bidra med utstyr og teknologi til utbygging av deres framtidige 5G-nett, og Canada vurderer nå situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer