Huawei kan komme tilbake snart

Amerikanske myndigheter sier de «veldig snart» vil dele ut lisenser til selskaper.

KAN VÆRE TILBAKE: Den amerikanske regjeringen sier de snart vil dele ut lisenser til selskaper som ønsker å samarbeide med Huawei. Foto: Huawei
KAN VÆRE TILBAKE: Den amerikanske regjeringen sier de snart vil dele ut lisenser til selskaper som ønsker å samarbeide med Huawei. Foto: Huawei Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei kan snart være tilbake for fullt etter at president Donald Trump i mai plasserte den kinesiske mobilgangen på en svarteliste på grunn av nasjonale sikkerhetsbekymringer.

Under et intervju med Bloomberg forrige uke uttalte den amerikanske handelssekretæren Wilbur Ross at de vil dele ut lisenser til amerikanske selskaper som kan gjøre forretninger med Huawei, og at disse lisensene vil komme «veldig snart».

Amerikanske selskaper som ønsker å samarbeide med Huawei, har nemlig vært nødt til å søke om det. Ross forteller overfor nettstedet at de har mottatt hele 260 søknader.

– Det har kommet inn mange søknader, faktisk flere enn vi hadde trodd. Husk også at med enhetslisten må man forvente et avslag, så det trygge for disse selskapene er å anta at de får avslag, selv om vi åpenbart kommer til å godkjenne flere av dem, sier han til Bloomberg.

Det er lite trolig at teleoperatører vil tildeles lisenser ettersom amerikanske myndigheter frykter at Kina vil presse Huawei til å spionere på amerikanske innbyggere over mobilnettet, og som er selve essensen i den opprinnelige svartelistingen, skriver Forbes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer