Huawei

Huawei-krisen: – Stans i mobilproduksjonen

Men Huawei avviser påstandene om at det er stans i produksjonen av smarttelefoner.

PRODUKSJONSSTANS: Kinesisk avis melder at Huawei har stanset flere produksjonslinjer. Foto: Jason Lee/Reuters
PRODUKSJONSSTANS: Kinesisk avis melder at Huawei har stanset flere produksjonslinjer. Foto: Jason Lee/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Oppdatert 3. juni klokken 13.00) Huawei avviser påstandene om at de har stanset deler av produksjonen.

– Det går nå rykter om at Huawei reduserer produksjonen av smarttelefoner. Detter er ikke korrekt. Våre globale produksjonsnivåer er normale, og det er ikke foretatt spesielle justeringer i noen retning, skriver Anders Bigseth, senior public relations manager for forbrukerelektronikk i Huawei Norge, i en e-post til Dinside.

– Sender ansatte hjem

Ifølge personer avisen South China Morning Post har vært i kontakt med, har Huawei, som har havnet i skuddlinjen i handelskonflikten mellom USA og Kina, stanset flere produksjonslinjer hos Foxconn inntil videre.

Avisen skriver at det er uvisst om den delvise produksjonsstansen er midlertidig eller mer permanent. Foxconn er et taiwansk selskap som produserer elektroniske enheter for selskaper som Apple og Huawei.

Under et arrangement i Shanghai i Kina fredag forrige uke, ble Honor-sjefen Zhao Ming konfrontert med påstandene om produksjonsstans. Zhao svarte at han ikke var kjent med situasjonen, men at alle problemene gjør dem sterkere.

Samme dag skrev Financial Times at Huawei har begynt å sende hjem amerikanske statsborgere som har jobbet for Huawei i Kina.

Samtidig kommer det frem at Huawei revurderer målet om å bli verdens største mobilprodusent i løpet av 2020. Det var i juni 2016 at selskapet satt det ambisiøse målet om å passere Apple og Samsung i mobilmarkedet, nå spørs det om de vil lykkes.

– Etter situasjonen som har oppstått, er det for tidlig å si om vi vil nå dette målet, svarte Honor-sjefen på spørsmål om Huaweis planer til å passere Samsung.

Tilbake i varmen

Etter at amerikanske myndigheter i midten av mai plasserte Huawei på en handels-svarteliste, som innebærer at selskaper i landet ikke kan gjøre forretninger med mobilprodusenten, har flere amerikanske bedrifter avsluttet samarbeidet med Huawei.

Google, Intel og Qualcomm er noen av selskapene som har avsluttet samarbeidet med Huawei. Selskapet ble også fjernet fra medlemslistene til WiFI Alliance, Bluetooth SIG, SD Association, organisasjonsgruppene for utviklingen av henholdsvis wifi, Bluetooth og SD-minnekort, men er nå tilbake i varmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer