Mate Xs, Matebook X Pro, MatePad Pro:

Huawei lanserer telefon, PC og nettbrett

… og nå gires det opp for P40 Pro-lansering i Norge.

25.000 KRONER: Mate Xs blir ingen billig telefon, men kan brettes ut til et åtte tommers nettbrett. Foto: Pål Joakim Pollen
25.000 KRONER: Mate Xs blir ingen billig telefon, men kan brettes ut til et åtte tommers nettbrett. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2019 ble et relativt tungt år for Huawei, med den amerikanske svartelistingen der selskapet ikke lenger fikk lov å slippe telefoner med Googles programvare ombord.

I tillegg har flere land ekskludert Huawei fra utbyggingen av 5G-nettet, selv om selskapet var en verdensledende aktør på 4G-utbyggingen. Her i Norge har for eksempel både Telia og Telenor valgt svenske Ericsson som partner for utbyggingen av sine 5G-nett.

Men på tross av alt dette, har Huawei klart å øke salget av smarttelefoner i 2019 med 18 prosent globalt, noe som må sies å være meget sterkt levert.

Og de har ikke tenkt å gi seg.

Ny brettbar Mate Xs

I dag skulle selskapets toppsjef, Richard Yu, egentlig ha stått på scenen på Barcelona-messen for å vise frem selskapets nye produkter, men siden årets mobilmesse ble avlyst på grunn av frykt for Corona-viruset, ble senansen avholdt i roligere omvigelser. Huawei Norge trommet heller sammen til en liten pressevisning i Oslo sentrum, der vi fikk se Yus presentasjon via livestrømming.

Først ut var lanseringen av Huawei Mate Xs, altså en ny versjon av den brettbare telefonen selskapet viste frem i høst. De to modellene er svært like å se på, så om du lurer på hvordan den fremtoner seg i praksis, kan du se våre to minutter med forgjengeren, Mate X, her:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer