Huawei P8

Til å være en av de billigste nye toppmodellene akkurat nå, er dette en mobil som gir svært mye for pengene.

PENT: Huaweis EMUI-grensesnitt har en elegant fremtoning.
PENT: Huaweis EMUI-grensesnitt har en elegant fremtoning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei er i siget for tiden. Ikke bare kåret vi deres Honor 6 til ett av årets beste mobilkjøp i fjor; de lanserte også en svært lekker smartklokke på mobilmessen i Barcelona tidligere i år, og tidligere i vår kunne Elkjøp rapportere om at de nesten hadde tredoblet salget av Huawei-telefoner fra 2013 til 2014.

Også størstemann – den seks tommer store Ascend Mate 7, var vi svært fornøyde med da vi testet den i fjor.

Årets toppmodell

P8 er årets toppmodell fra Huawei og ble lansert i London tidligere denne måneden. Av størrelse er den ikke veldig ulik Sony Xperia Z3. Skjermstørrelsen er 5,2 tommer (med full HD-oppløsning), men Huawei-telefonen er nesten en millimeter tynnere. Til gjengjeld er Sony-telefonen vanntett og har 15 prosent høyere batterikapasitet.

I likhet med de senere iPhone-modellene har P8 en «unibody»-konstruksjon; altså at hele telefonen er frest ut av ett stykke aluminium. Telefonen veier 144 gram – ganske mye i forhold til størrelsen, men den føles dermed også svært solid.

Som med flere andre Huawei-modeller har P8 støtte for to SIM-kort, som kan være kjekt om du ofte befinner deg i utlandet. Vel å merke er du da nødt til å ofre micro SD-porten (minnekort) og heller plassere et SIM-kort i den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.