Huawei P8

Til å være en av de billigste nye toppmodellene akkurat nå, er dette en mobil som gir svært mye for pengene.

PENT: Huaweis EMUI-grensesnitt har en elegant fremtoning.
PENT: Huaweis EMUI-grensesnitt har en elegant fremtoning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei er i siget for tiden. Ikke bare kåret vi deres Honor 6 til ett av årets beste mobilkjøp i fjor; de lanserte også en svært lekker smartklokke på mobilmessen i Barcelona tidligere i år, og tidligere i vår kunne Elkjøp rapportere om at de nesten hadde tredoblet salget av Huawei-telefoner fra 2013 til 2014.

Også størstemann – den seks tommer store Ascend Mate 7, var vi svært fornøyde med da vi testet den i fjor.

Årets toppmodell

P8 er årets toppmodell fra Huawei og ble lansert i London tidligere denne måneden. Av størrelse er den ikke veldig ulik Sony Xperia Z3. Skjermstørrelsen er 5,2 tommer (med full HD-oppløsning), men Huawei-telefonen er nesten en millimeter tynnere. Til gjengjeld er Sony-telefonen vanntett og har 15 prosent høyere batterikapasitet.

I likhet med de senere iPhone-modellene har P8 en «unibody»-konstruksjon; altså at hele telefonen er frest ut av ett stykke aluminium. Telefonen veier 144 gram – ganske mye i forhold til størrelsen, men den føles dermed også svært solid.

Som med flere andre Huawei-modeller har P8 støtte for to SIM-kort, som kan være kjekt om du ofte befinner deg i utlandet. Vel å merke er du da nødt til å ofre micro SD-porten (minnekort) og heller plassere et SIM-kort i den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer