Huawei selger telefonserien Honor

Sanksjoner tvinger telegiganten Huawei til å selge unna budsjettmerke.

Huawei opplyser tirsdag at det har solgt telefonserien Honor til et konsortium i Kina for å sikre at selskapet, som er tynget av sanksjoner fra USA, overlever. Her modellen Honor 10, som fikk Anbefalt produkt-stempel i test på Dinside i 2018.
Huawei opplyser tirsdag at det har solgt telefonserien Honor til et konsortium i Kina for å sikre at selskapet, som er tynget av sanksjoner fra USA, overlever. Her modellen Honor 10, som fikk Anbefalt produkt-stempel i test på Dinside i 2018. Vis mer
Publisert

Huawei, som tidligere i år ble den største mobilprodusenten i verden, sier selskapet har vært under «enormt press» fordi det ikke har vært mulig å få tak i deler til Honor-produksjonen. Årsaken er at USA forsøker å kutte selskapet fra den globale forsyningskjeden.

Ifølge The Verge kan salget gjøre at Honor får mulighet til å gjøre avtaler med selskaper som Qualcomm, som produserer mobilbrikker, og Google, som står bak Android.

Honor er kjøpt av en gruppe på 40 selskaper, blant dem selskaper som selger telefonmodellen, og Huawei kommer ikke lenger til å være på eiersiden. Det blir ikke opplyst om kjøpesummen, men tidligere anslag har vært på 100 milliarder yen, rundt 15 milliarder dollar.

Amerikanerne mener Huawei er en trussel og kan legge til rette for kinesiske spionasje, noe selskapet avviser.

Gode telefoner til en billig penge

Honor-mobilene har gått for å være gode telefoner til en svært overkommelig pris. Sist Dinside testet en Honor-mobil var juli 2018. «Sjeldent mye telefon til drøye 4.000 kroner», skrev vi i vår omtale av Honor 10.

Da oppfølgeren Honor 20 skulle lanseres året etter, var det mye usikkerhet om hvorvidt den noensinne ville bli lansert på grunn av USAs svartelisting av Huawei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer