Huawei, som tidligere i år ble den største mobilprodusenten i verden, sier selskapet har vært under «enormt press» fordi det ikke har vært mulig å få tak i deler til Honor-produksjonen. Årsaken er at USA forsøker å kutte selskapet fra den globale forsyningskjeden.
Ifølge The Verge kan salget gjøre at Honor får mulighet til å gjøre avtaler med selskaper som Qualcomm, som produserer mobilbrikker, og Google, som står bak Android.

Slår alarm: Tomme for mobilbrikker
Honor er kjøpt av en gruppe på 40 selskaper, blant dem selskaper som selger telefonmodellen, og Huawei kommer ikke lenger til å være på eiersiden. Det blir ikke opplyst om kjøpesummen, men tidligere anslag har vært på 100 milliarder yen, rundt 15 milliarder dollar.
Amerikanerne mener Huawei er en trussel og kan legge til rette for kinesiske spionasje, noe selskapet avviser.
Gode telefoner til en billig penge
Honor-mobilene har gått for å være gode telefoner til en svært overkommelig pris. Sist Dinside testet en Honor-mobil var juli 2018. «Sjeldent mye telefon til drøye 4.000 kroner», skrev vi i vår omtale av Honor 10.
Da oppfølgeren Honor 20 skulle lanseres året etter, var det mye usikkerhet om hvorvidt den noensinne ville bli lansert på grunn av USAs svartelisting av Huawei.