Huawei slår Apple med Mate S

Kommer også med «Force Touch» – før Apples nye iPhone.

SLANK OG LEKKER: Huawei Mate S kommer i fire forskjellige fargevarianter; grå, sølv, gull og roségull. Foto: HUAWEI
SLANK OG LEKKER: Huawei Mate S kommer i fire forskjellige fargevarianter; grå, sølv, gull og roségull. Foto: HUAWEI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge ryktene kommer Apple til å lansere nye iPhone-modeller i neste uke med såkalt Force Touch-teknologi; altså at telefonen kan skille mellom lett og hardt trykk.

Dette brukes allerede i nye Macbook, der du for eksempel kan trykke hardere for å spole raskere i en video, eller trykke hardt på en lenke for å forhåndsvise nettsiden i et mindre vindu.

LES OGSÅ: Her er Sonys nye toppmodeller

I forbindelse med IFA-messen i Berlin denne uka, annonserte Huawei i går sin nye toppmodell, Mate S. Og jommen får den støtte for «Force Touch-teknologi», som gjør at kineserne tok innersvingen på Apple med den første Force Touch-telefonen; i hvert fall med å annonsere den.

Mens 32- og 64GB-utgaver av telefonen lanseres i september (også i Norge), kommer 128GB-versjonen (med Force Touch) «senere».

Skiller mellom finger og knoke

Ikke bare kan telefonen registrere hvor hardt man trykker (ja, du kan til og med bruke skjermen som vekt); den kan også skille mellom fingertupp og -knoke, slik at man kan gjøre en rekke smarte ting med knoken.

Tegner du en C på skjermen med knoken, starter kameraet umiddelbart - du kan dobbeltkakke for å ta skjermbilder og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer