Huawei Mate X

Huaweis brettbare mobiltelefon utsatt - igjen

Skulle egentlig komme i september, men nå er november mer sannsynlig.

UTSETTES: Huawei Mate X blir ikke tilgjengelig i september allikevel. Nå sikter Huawei trolig mot november-lansering. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
UTSETTES: Huawei Mate X blir ikke tilgjengelig i september allikevel. Nå sikter Huawei trolig mot november-lansering. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hvis du hadde planer om å kjøpe Huawei Mate X, selskapets første, brettbare mobiltelefon, i september, vil denne nyheten skuffe deg. Nettstedet TechRadar skriver at Mate X er utsatt igjen og at det er lite sannsynlig at den kommer i salg før november i år.

Opprinnelig var planen å lansere Mate X i juni før mobilen ble utsatt til september. Den nye forsinkelsen betyr at du trolig må vente til tidligst november før du får kjøpt fremtidsmobilen.

Vis mer Vis mer

Samsung kan bli først

Mobilprodusentene har støtt på flere utfordringer under utviklingen av de brettbare mobiltelefonen, og så langt er det kun Royole FlexPai som kan kjøpes, men den er ikke offisielt tilgjengelig i Norge.

Huaweis utsettelse av Mate X betyr at Samsung Galaxy Fold får sjansen til å være først til markedet av de to brettbare mobiltelefonene. Lanseringen for Galaxy Fold skulle egentlig finne sted i mai, men kort tid før lansering valgte Samsung å utsette telefonen.

– Dette viste oss at den trenger ytterligere forbedringer, uttalte selskapet den gang.

Bloomberg meldte forrige måned at Samsung har klart å fikse problemene med Galaxy Fold, men det er fremdeles usikkert når selskapets første, brettbare blir tilgjengelig.

Huawei Mate X har en prislapp på 22.500 kroner mens Samsung Galaxy Fold trolig blir tilgjengelig for rundt 21.000 kroner.

Aluminium var ikke sterkt nok

Ifølge TechRadar har Huawei utforsket flere forbedringsmuligheter ved Mate X. Blant annet skal selskapet ha forsøkt å bytte ut baksiden i stål med aluminium, noe som skal ha senket vekten med 20 gram. Dog viste det seg at aluminium ikke var sterkt nok og at Mate X vil ha en bakside i stål når den kommer for salg.

En interessant detalj fra nettstedets rapporter, er at en oppfølger til den brettbare mobilen potensielt kan få flere skjermer, noe som skal gjøres mulig ved å bytte ut baksiden i stål med glass, og denne overflaten skal kunne brukes som en berøringsskjerm, melder TechRadar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer