Huawei Mate 20/pro kommer snart

Huaweis neste toppmodell kan bli et råskinn

Kan gi deg bedre ytelse, uten at det går ut over batteritiden.

BLIR DEN SLIK?: YouTuberen «Concept Creator» har laget 3D-modell av nye Mate 20 basert på ryktene. Telefonen blir vist frem 16. oktober. Foto: Concept Creator
BLIR DEN SLIK?: YouTuberen «Concept Creator» har laget 3D-modell av nye Mate 20 basert på ryktene. Telefonen blir vist frem 16. oktober. Foto: Concept Creator Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei har fått stående applaus fra de fleste hold for sin gjeldende toppmodell, P20 Pro. Også her på Dinside, der vi trillet en sekser på terningen og særlig trakk frem det særdeles gode kameraet.

Men kineserne har ikke tenkt til å hvile av den grunn. 16. oktober er det duket for nok en toppmodellansering i London – av Mate 20-serien. Selskapet har i praksis to toppmodellserier – P-serien og Mate-serien, og disse lanseres i nye drakter annethvert halvår.

TRE KAMERAER: Denne 3D-renderingen viser hvordan kameraoppsettet blir på Mate 20-modellene, med tre kameraer og en blits plassert i en kvadratisk utforming. Foto: XDA Developers
TRE KAMERAER: Denne 3D-renderingen viser hvordan kameraoppsettet blir på Mate 20-modellene, med tre kameraer og en blits plassert i en kvadratisk utforming. Foto: XDA Developers Vis mer

Kirin 980 med 7 nm produksjonsteknikk

Og dette kan fort bli de første enhetene på markedet med 7 nm produksjonsteknikk, altså at hver transistor måler 7 nanometer (0,000007 millimeter). Prosessoren har dermed 6,9 milliarder transistorer, men er på størrelse med en fingernegl. Fordelen med å redusere størrelsen på transistorene, er at man kan bruke mindre energi for å oppnå samme ytelse, eller da høyere ytelse med samme energi som før. Huawei viste frem Kirin 980 på IFA-messen i Berlin i forrige uke.

I forhold til 970-brikkesettet, som sitter i P20 Pro og Mate 10 Pro, skal ytelsesforbedringen være på 20 prosent og strømforbruket redusert med 40 prosent. Den nye Mali-grafikkbrikken skal være 46 prosent raskere enn i forrige generasjon og være nesten tre ganger så strømeffektiv.

Brikken har dessuten fått en ny signalprosessor til bildebehandling og skal prosessere kamerabildene 46 prosent raskere, som blant annet bør kunne bedre bildekvaliteten ytterligere i dårlig lys. NPU-brikken, som er en dedikert prosessor til kunstig intelligens, har nå fått to kjerner og skal blant annet kunne identifisere innholdet i 75 bilder hvert sekund; mer enn dobbel ytelse av den ene NPU-brikken i de gjeldende toppmodellene.

NYTT BRIKKESETT: Kirin 980 ble avduket på IFA-messen i Berlin. Foto: Huawei
NYTT BRIKKESETT: Kirin 980 ble avduket på IFA-messen i Berlin. Foto: Huawei Vis mer

Kirin 980 har totalt åtte prosessorkjerner: To Cortex A76 (2,6 GHz) som tar for seg de heftigste belastningene, to Cortex A76 (1,92GHz) for mer varige belastninger og fire Cortex A55 (1,8GHz) som tar for seg de letteste oppgavene med lavt strømforbruk.

I tillegg er Huawei først ute med støtte for LTE Cat 21, med teoretisk topphastighet på 1,4 Gbps over mobilnettet.

Lanseres 16. oktober

Som nevnt innledningsvis får vi se de første telefonene med Kirin 980 innabords allerede i neste måned, og det blir sannsynligvis i modellene Mate 20 og Mate 20 Pro.

Videoen under er laget av YouTube-brukeren «Concept Creator», som viser hvordan Mate 20 antas å bli seende ut:

Vis mer Vis mer

Pro-utgaven vil typisk være den mest spennende av de to, og ifølge ryktebørsen vil vi da få se en telefon med 6,9 tommers (!) OLED-skjerm, 4.200 mAh batteri, fingeravtrykksleser i skjermen og et trippekameraoppsett som på P20 Pro. Dessuten blir dette sannsynligvis Huaweis første telefon som støtter trådløs lading.

Men rykter er rykter – de endelige detaljene får vi ikke før toppsjef Richard Yu går på scenen i London den 16. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer