TEST: Huawei Mate 9 Pro

Huaweis toppmodell er en svært god telefon

…men noen billigmodell er Mate 9 Pro ikke.

TOPPMODELL: Mate 9 Pro er Huaweis nye toppmodell og kommer i salg 20. desember. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELL: Mate 9 Pro er Huaweis nye toppmodell og kommer i salg 20. desember. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ganske morsomt å se seks år tilbake. Da testet vi vår første Huawei-telefon, som fikk en toer på terningen. "Huffamei, Huawei" var tittelen på forsiden.

Spoler vi frem seks år, er kineserne en av de ledende telefonprodusentene på verdensbasis. De har solgt over 100 millioner telefoner i 2016 og er Android-produsenten med høyest fortjeneste i siste kvartal, ifølge en nylig rapport.

Hvordan har de klart det? Det finnes det sikkert flere årsaker til, men en av dem er definitivt at Huawei hele veien har bydd på telefoner som er meget gode sammenlignet med hva de koster.

Av de fire Huawei-produserte telefonene vi har testet i år, har vi trillet to femmere (P9, Mate 8) og to seksere (P9 Plus, Honor 8).

Ikke lenger noe "billigmerke"

Å spare på kostnadene har neppe vært et tema i utviklingen av dagens testprodukt, Huawei Mate 9 Pro. Dette er Huaweis dyreste telefon hittil, i hvert fall i det norske markedet, med en veiledende prislapp på 8.000 kroner når den ankommer i desember; den 20. for å være mer presis.

Det er riktignok et par tusen kroner bak en iPhone 7 Plus med tilsvarende lagringskapasitet, men det er også godt over mange av konkurrentene i Android-leieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer