Google-tjenestene som forsvant

Husker du disse syv Google-tjenestene?

Flere av våre favoritter ble skrotet.

GOOGLE: De står bak en rekke, fantastiske produkter, men mange av Googles tjenester er blitt lagt ned. Foto: P Photo/Virginia Mayo.
GOOGLE: De står bak en rekke, fantastiske produkter, men mange av Googles tjenester er blitt lagt ned. Foto: P Photo/Virginia Mayo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google er et av verdens mest innovative selskaper og utvikler produkter som daglig brukes av hundrevis av millioner personer. Google-søk, nettleseren Chrome og operativsystemet Android er gode eksempler på det.

Men, det er ikke slik at alle prosjektene Google tar på seg blir til gull. For å lage noen utrolige produkter, må man også feile litt, og Google er på ingen måte alene om dette.

Opp gjennom årene har vi sett søkeselskapet skrote det ene produktet etter det andre. De har også lagt ned tjenester som virkelig hadde potensial, men som kanskje var forut sin tid.

Disse ble skrotet

Google Wave er et godt eksempel på et produkt som faller innenfor sistnevnte kategori. Det ble annonsert under den årlige utviklerkonferansen til Google i 2009 og var et program som skulle samle e-post, lynmeldinger og sosiale funksjoner med fokus på samarbeid i sanntid.

«Nå vil Google ta Messenger», skrev vi i 2009 og siktet til Microsofts Live Messenger. Både Wave og Messenger er historie. Senere har Wave-liknende apper, som Slack, kommet til og gjort stor suksess.

Nettstedet The Google Cemetery har en oversikt over tjenster som Google har lagt ned, og de skriver av Wave ble skrotet i 2012 fordi den «hadde for få aktive brukere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer