Hva er WAP, og hvorfor dør det?

Vi lyser fred over WAPs minne. Et minne som ikke er utelukkende positivt.

GODE GAMLE DAGER: Dette bildet ble tatt i 2003, og viser noen av de heftigste modellene fra den tiden. De aller fleste av dem hadde etter all sannsynlighet muligheten til å surfe nettet med WAP. Nå går WAP over til historiebøkene.  Foto: Per Ervland
GODE GAMLE DAGER: Dette bildet ble tatt i 2003, og viser noen av de heftigste modellene fra den tiden. De aller fleste av dem hadde etter all sannsynlighet muligheten til å surfe nettet med WAP. Nå går WAP over til historiebøkene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Det er ikke så vanskelig å tenke seg at telefoni bare blir en funksjon på en trådløs PDA".

Setningen er nå 13 år gammel, og kommer fra en DinSide-artikkel datert 3. juli 1999. Bakgrunnen for artikkelen var WAP, eller "mobiltelefon på steroider" som vi kalte det.

Artikkelforfatter Brynjulf Blix fikk selvfølgelig helt rett, men det skulle ta mange år. Og det var ikke nødvendigvis WAP som var den viktigste pådriveren.

Bruker du fortsatt WAP? Da bør du vite at nettloggen din blir lagret!

WAP er dødsdømt

WAP kom på det norske mobilmarkedet i år 2000. Og nå, tolv år senere, forsvinner det.

WAP-en lever fortsatt, men ikke i beste velgående, og i løpet av året vil både Telenor og Netcom stenge WAP-tjenestene sine. De tre bokstavene går dermed inn i historiebøkene, klar til latterliggjøring av yngre generasjoner.

Netcom anslår at rundt 50 til 70 personer daglig bruker deres WAP-tjenester. Telenor melder om forsvinnende liten bruk. Dermed kan de ikke lenger forsvare å bruke penger på dinosauren WAP, til en befolkning som anses å være i verdenstoppen på bruk av ny teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer