Samsung og LG utvikler smartklokker for herrer

- Hva i alle dager holder dere på med, Samsung og LG?

Kommentar: Hvorfor skal damer ha kjipe klokker? 

MINE DAMER OG HERRER: Sånn jeg ser det, er det liten tvil om hvilke kjønn disse klokkene er myntet på. Så hvorfor er dameklokka så mye kjipere enn herreklokka? Foto: LG
MINE DAMER OG HERRER: Sånn jeg ser det, er det liten tvil om hvilke kjønn disse klokkene er myntet på. Så hvorfor er dameklokka så mye kjipere enn herreklokka? Foto: LG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg elsker klokker. Jeg liker å lese om dem, følge med på priser, sjekke bruktmarkedet og nyheter hos de store urmakerne. Finne ut hvordan de virker. Tid er spennende, og klokker kan være innmari fine.

Og nå blir det mye morsommere framover. Elektronikkgigantene tar et godt steg inn i urmakernes univers - nesten på samme måte som de går inn i bilbransjen.

Jeg blir oppriktig glad når vi i Dinside får inn nye smartklokker til testing. Apple har lenge dominert markedet med sin Apple Watch, men nå kommer selveste Samsung etter - sist med sin Gear S3, som jeg selv fikk teste og skrøt mye av.

Og i dag kan Dinside melde om LGs nyeste klokker, som de lager sammen med Google.

Åpenbar kjønning av klokkene

Det er bare én ting som ikke henger på greip i den nye klokke-verdenen: Alt som er nytt og gøy, er for menn. Altså; Det står ikke «Denne klokken er bare for menn» på dem, men en klokke som ruver med over 45 millimeters urkasse, er en ganske stor greie.

Klokker må se bra ut på armen, ellers er det ikke noe gøy.

Når LG nå kommer med sin Watch Sport og Watch Style, så klarer vi ikke å la være å tenke følgende: Sportsklokka er for menn, og Style for kvinner. Først og fremst på grunn av størrelsen. De blir også markedsført som det av produsenten. Bildet øverst på denne siden viser LGs produktbilder når de markedsfører klokkene.

Her er forskjellene

Jeg prøver ikke å være politisk korrekt her. Det er forskjell på menn og kvinner. Problemet er bare dette: Herreklokkene er mye bedre enn dameklokkene. I hvert fall når vi leser spesifikasjonene som LG offentliggjør nå.

LG Watch Style, som jeg kaller dameklokken, kommer med gyro-sensor, mikrofon, trådløs lading og støv og vannavvising etter IP67-kravene.

Den større og mer macho LG Watch Sport kommer med det samme, pluss barometer, GPS, 4G, mikrofon - og den tåler mer støv og vann enn sin lillesøster.

Vi kritiserte også Samsung for å utelukkende henvende seg til herrer med sin Gear S2 og Gear S3.

Jeg er helt sikker på at damer som digger friluftsliv og lever aktivt, også syns det er gøy å ha GPS på klokka.

Elektronikkgigantene må tilby like bra klokker til damer som til menn. Det finnes ingen gode grunner til at damer skal ha kjipe smartklokker.

Les mer:
Smartklokka Apple burde lansert i fjor
Slik får du Apple Watch til halv pris
Smart-klokka var så uhøflig at jeg måtte selge den

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer