Hvem vinner smartmobil-krigen?

Analyseselskaper har urokkelig tro på Google.

Hvem vinner smartmobil-krigen?
Publisert
Sist oppdatert

Analyseselskapet IDC presenterte nylig sine prognoser for smartmobilmarkedet de neste fire årene, et marked som opplever en eksplosiv vekst for tiden.

Smartmobiler er en benevnelse som benyttes på telefoner som man kan installere programmer på for å utvide funksjonaliteten, og som i praksis ofte fungerer som små lommedatamaskiner - oftere og oftere utstyrt med stor, trykk- og berøringsfølsom skjerm.

Og ikke uventet spår selskapet en fortsatt kraftig vekst for salg av mobiler basert på Googles operativsystem Android.

Les også: Er dette den beste Android-applikasjonen?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vokser raskt

Android har opplevd en enorm suksess i markedet siden lanseringen i fjor, og har allerede en markedsandel på 16,3%. Hvis det går slik IDC tror, vil omtrent hver fjerde smartmobil som selges i 2014 være basert på Android.

Litt mer overraskende kanskje, er det at IDC tror at iOS (iPhone) vil oppleve et tap i markedsandeler på 25,8% i samme periode, fra 14,7% til 10,9%. Det skyldes ikke bare en voldsom Android-vekst, men også at IDC antar at Windows Phone 7 vil gjøre vei i vellinga når operativsystemet lanseres mot slutten av året. I 2014 regner IDC med at Windows vil finnes på 9,8% av de solgte smartmobilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer