Hvilke operatører bruker Telenors og Netcoms nett?

Her er lista over hvilket mobilnett du får hos de ulike operatørene.

MANGES FAVORITT: Mange ønsker å ha Telenor-nett på mobilen, mens andre må ha det akkurat der de bor. Uansett er det fint å vite hvilke operatører som kan tilby hva. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MANGES FAVORITT: Mange ønsker å ha Telenor-nett på mobilen, mens andre ha det akkurat der de bor. Uansett er det fint å vite hvilke operatører som kan tilby hva. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside fortalte nylig hvordan One Call er i ferd med vrake Network Norway og Telenor, til fordel for Netcom sitt mobilnett.

One Call mente dette ga kundene mer fart og «fortsatt lave priser», men mange kunder hadde et helt annet syn på saken. Hundrevis sa opp abonnementet og operatørens Facebook-sider kokte av sinte innlegg. Mange fryktet nemlig dårligere dekning.

Dette burde ikke komme spesielt overraskende på One Call. At Telenor har et bedre utbygd mobilnett enn Netcom har blitt en vedtatt sannhet for mange nordmenn.

Spørsmålet for disse er hvilke operatører som kan tilby dette nettet.

NETFLIX OM NORGE: - Dere har så bra nettilgang! Dere har 4G overalt!

SJEKK: Både Netcom og Telenor har dekningskart du kan sjekke, uten at det gir deg hele svaret, selvfølgelig. Bor du i Harstad skal du kunne bruke Netcoms 4G, ifølge kartet, men plutselig kan du oppdage at betongvegger eller fart på bussen kan skape trøbbel.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SJEKK: Både Netcom og Telenor har dekningskart du kan sjekke, uten at det gir deg hele svaret, selvfølgelig. Bor du i Harstad skal du kunne bruke Netcoms 4G, ifølge kartet, men plutselig kan du oppdage at betongvegger eller fart på bussen kan skape trøbbel. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Ikke best for alle

Dinside skal ikke ta stilling til «hvilken som er best» av Netcom og Telenor; det var også mange One Call-kunder som jublet over å få Netcom.

For hva som er best for deg har mange variabler. Spesielt hvor du oftest befinner deg. Har du ikke egen eller andres erfaring å bygge på, kan du sjekke dekningskartene til Telenor og Netcom.

Neste steg er å finne ut hvilket mobilselskap som bruker hvilket nett. Dinside erfaring er at dette opplyses med store bokstaver hos dem som bruker Telenor, mens det kan være vanskeligere å finne hos operatører med Netcom-nett.

Vi har derfor sjekket for deg.

LES OGSÅ: Disse appene bruker mest data – og slik stanser du dem

Disse operatørene bruker Netcom

operatørnett
NetcomNetcom
One CallNetcom*
MyCallNetcom*
ChessNetcom
BanzaiNetcom
TelioNetcom
NextGenTelNetcom
Tele2Network Norway/Netcom(* I ferd med å gå over til Netcom i disse dager)

Disse operatørene bruker Telenor

operatørnett
TelenorTelenor
DjuiceTelenor
TalkmoreTelenor
HelloTelenor
XitoTelenor
TelipolTelenor
PhoneroTelenor
ChilimobilTelenor


Men husk: Å ha Telenor eller Netcom sitt nett betyr ikke at du får tilgang til alt nettet har å by på. De fleste tar for eksempel ekstra betalt for 4G.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer