Android 10:

Hvilke telefoner blir oppdatert?

Noen telefoner har allerede fått, mens andre må vente lenger.

NY VERSJON: Android 10 ble sluppet 3. september, men som alltid – de fleste må vente en stund på oppdateringen. Foto: Pål Joakim Pollen
NY VERSJON: Android 10 ble sluppet 3. september, men som alltid – de fleste må vente en stund på oppdateringen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden lanserte Google Android 10 og kvittet seg dermed med dessertnavnene som har preget alle Android-versjonene i en årrekke.

Allerede første dag ble oppdateringen rullet ut til selskapets egne Pixel-telefoner, og det var også et par andre som var kjapt på labben. Essential Phone, tidligere Android-sjef Andy Rubins to år gamle hjertebarn, fikk oppdateringen samme dag, og også OnePlus var raskt ute med oppdatering av sine OnePlus 7-modeller.

Men der de fleste av Apples telefoner kan laste ned iOS 13-oppdateringen i det den slippes, er ventetiden ofte langt høyere på Android – hvis man er så heldig å få oppdateringen i det hele tatt.

Der Apple-eiere kan forvente oppdateringer i 4-5 år, er det mer vanlig med to år blant Android-produsentene, så om du har en telefon som er tre år eller eldre, er det ikke sikkert du kommer til å få Android 10 på den i det hele tatt.

Nyheter i Android 10

Blant de viktigste nyhetene i Android 10 er:

  • Mørk modus, som kan stilles etter sola, slik at kompatible apper og tjenester får en mørk fargepalett når det er kveld
  • Bedre personvernsinnstillinger, inkludert muligheten til å dele stedsinformasjon kun når apper i er bruk
  • Ny fullskjermnavigasjon uten de klassiske navigasjonsknappene
  • Mulighet for undertekster til alt du ser på skjermen, selv videopptak du har gjort selv. Eller av det du hører rundt deg. (kommer senere)
  • Støtte for .heic-formatet i kameraappen, som gir like god bildekvalitet på langt mindre plass. Dybdeinformasjon kan også lagres med bildene slik at den slags kan redigeres i andre apper.
  • Smartere varsler, der du får forslag til hva du kan svare og den slags
  • Raskere og hyppigere sikkerhetsoppdateringer, på samme måte som du oppdaterer en app i Play butikk

Men så er spørsmålet – når får din telefon Android-oppdateringen? Under har vi hentet inn informasjon på de mest aktuelle produsentene her til lands, men ikke all informasjon er bekreftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer