TEST: Huawei P9 Lite, LG Nexus 5X, Motorola Moto G4 Plus

Hvilken er den beste mobilen til 2.500 kroner?

Vi tester tre aktuelle modeller i det litt rimeligere segmentet.

TRE RIMELIGE: Disse tre telefonene koster like mye som en ny iPhone 7. Til sammen. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE RIMELIGE: Disse tre telefonene koster like mye som en ny iPhone 7. Til sammen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange av toppmobilene i dag koster langt over 5.000 kroner, og enkelte til og med passerer 10.000 kroner, er det ikke alle som synes det er verdt å bruke så mye penger på en telefon.

I denne runden har vi derfor sett på tre modeller som alle koster ganske nært 2.500 kroner, altså under halvparten av de fleste toppmodellene på markedet. Ja, faktisk koster de tre til sammen mindre enn den billigste iPhone 7-utgaven med 32GB internminne.

Når prisen er såpass redusert, er man selvsagt nødt til å gjøre noen kompromisser, enten det dreier seg om skjerm, kamera, byggekvalitet eller maskinvare. Men fortsatt kan en telefon i dette prissjiktet være godt nok for veldig mange.

Modellene vi har testet

Vi har tatt inn tre modeller til test denne gangen. Disse er:

  • Huawei P9 Lite
  • Motorola Moto G4 Plus
  • LG Nexus 5X
TRE MODELLER TESTET: Fra venstre, LG Nexus 5X, Motorola Moto G4 Plus og Huawei P9 Lite. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE MODELLER TESTET: Fra venstre, LG Nexus 5X, Motorola Moto G4 Plus og Huawei P9 Lite. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Alle tre koster tett opptil 2500 kroner – i skrivende stund er LG-telefonen en hundrelapp billigere enn de to andre i den rimeligste nettbutikken, ifølge Prisjakt.no.

Mens Huawei- og Motorola-telefonene er nokså nye på markedet, ble LG Nexus 5X lansert i fjor. Vi tok den med både fordi vi aldri rakk å teste den før jul i fjor, men også fordi det kunne være interessant å ta med en fjorårsmodell som hadde sunket i pris siden den ble lansert.

Sammenligning av spesifikasjoner

I tabellen under har vi sammenlignet de viktigste egenskapene mellom disse tre telefonene:

Nexus 5X P9 Lite G4 Plus
Skjermstørrelse5,2"5,2"5,5"
Oppløsning1920x10801920x10801920x1080
Lagringsplass32GB16GB16GB
Minnekort?NeiJaJa
Arbeidsminne (RAM)2 GB3 GB2 GB
CPUSnapdragon 808Kirin 650Snapdragon 617
Batteri2700 mAh3000 mAh3000 mAh
Android-versjon7.06.06.0
Kameraoppløsning12,3Mp13Mp16Mp
-frontkamera5Mp8Mp5Mp
Lysstyrkef/2,0f/2,0f/2,0
Pikselstørrelse1,55µm1,12µm1,31µm
Video4KFull HDFull HD
WiFi802.11ac802.11n802.11n
PluggUSB-CMicro USBMicro USB
Vekt136g147g155g
Tykkelse7,9mm7,5mm9,8mm

Som vi ser er altså Motorola-telefonen litt større enn de andre telefonene, med 5,5 tommers skjerm. Nexus 5X har mer intern lagringsplass, men mangler støtte for å utvide den med minnekort, slik du kan med de to andre. På Motorola-telefonen kan du dessuten formattere et minnekort som såkalt «adaptable storage», som betyr at det vil fungere på lik linje som internminnet på telefonen mot at det blir ubrukelig om du putter det i en annen telefon.

HUAWEI TYNNEST: Med 7,5mm over midjen er Huawei-telefonen (til høyre) over 2mm tynnere enn telefonen fra Motorola (i midten). Som du ser er tydeligvis tykkelsen på Nexus 5X tydeligvis oppgitt uten forhøyningen rundt kameraet. Foto: Pål Joakim Pollen
HUAWEI TYNNEST: Med 7,5mm over midjen er Huawei-telefonen (til høyre) over 2mm tynnere enn telefonen fra Motorola (i midten). Som du ser er tydeligvis tykkelsen på Nexus 5X tydeligvis oppgitt uten forhøyningen rundt kameraet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

LG-telefonen har noe mindre batteri enn de to andre, men er den eneste med den nye USB-C-porten. Den har lavest kameraoppløsning, men de største pikslene, som bør gi den en fordel i svakt lys. Den er også den eneste av de tre som kan filme med 4K-oppløsning og har støtte for AC-nettverk.

Ja, og så har den den splitter nye Nougat-versjonen av Android.

Gode skjermer

Ser vi på eksteriøret først, har altså alle telefonene en full HD-skjerm av LCD-typen, der Motorolas variant er litt større, men med samme oppløsning. Dog er den allikevel såpass skarp at vi aldri tenker over at den er noe mer uskarp enn de andre.

GOD INNSYNSVINKEL: Motorola-telefonen er den som holder best på lysstyrken og fargene når man ser på den fra siden. Foto: Pål Joakim Pollen
GOD INNSYNSVINKEL: Motorola-telefonen er den som holder best på lysstyrken og fargene når man ser på den fra siden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Motorola-skjermen byr på de sterkeste fargene og kontrastene rett ut av boksen, men det er fordi standardinnstillingen her er ekstra mettede farger. Huawei-telefonen er en smule kaldt kalibert, men det endrer du kjapt med en skyvebryter i innstillingene, mens LG-skjermen nok er den som fortoner seg mest nøytral rett ut av boksen.

Hva gjelder innsynsvinkel, trekker Motorola-telefonen det lengste strået. På de to andre avtar lysstyrken og fargene når du kommer på litt skrå vinkel; mest på Huawei-telefonen. G4 Plus har også den mest lyssterke skjermen av de tre.

Alle har fingeravtrykksleser

Alle tre telefonene har fingeravtrykksleser, som tidligere ikke var så vanlig i denne prisklassen.

TO BAK, EN FORAN: Både LG Nexus 5X og Huawei P9 Lite har fingeravtrykksleserne plassert på baksiden, mens Motorola-telefonen har den plassert under skjermen. Foto: Pål Joakim Pollen
TO BAK, EN FORAN: Både LG Nexus 5X og Huawei P9 Lite har fingeravtrykksleserne plassert på baksiden, mens Motorola-telefonen har den plassert under skjermen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Både Nexus 5X og Huawei P9 Lite har denne plassert på baksiden, mens Motorola har den plassert under skjermen på forsiden. Det er selvsagt smak og behag hva man liker best hva gjelder plasseringen, men de er alle tre gode og registrerer alle våre trykk svært presis.

Huaweis variant går mest i ett med resten av telefonen og kan være noe vanskeligere å kjenne seg frem til. Til gjengjeld er det den eneste av dem med flere funksjoner, der du også kan sveipe på den for å trekke ned varslingsfeltet og lignende.

Hva gjelder hurtighet virker Motorolas variant å være noen hundredeler raskere enn Huawei, der LG-telefonen kommer et par tideler bak igjen.

KJAPP: Men Motorola kunne med fordel også ha brukt fingeravtrykksleseren som en hjemknapp. Foto: Pål Joakim Pollen
KJAPP: Men Motorola kunne med fordel også ha brukt fingeravtrykksleseren som en hjemknapp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Litt uvant med Motorola-varianten er imidlertid at sensoren ikke er noe mer enn akkurat det. På de fleste telefoner som har en slik sensor på forsiden, fungerer den også som en hjem-knapp, men den finner du på selve skjermen på denne telefonen, som nok vil føles forvirrende i starten.

To SIM-kort, pluss minnekort

Alle tre har en bakside av plast. Premium-materialer som glass og metall er typisk noe som ofres på rimelige modeller, uten at vi synes det er veldig farlig utover at det kanskje føles noe billigere.

Motorola G4 Plus er den eneste i denne gruppen som har et avtakbart baklokk, men du får ikke tatt ut batteriet; i hvert fall ikke uten å bruke verktøy. For øvrig støtter både Huawei-telefonen og Motorola-telefonen to SIM-kort; sistnevnte i tillegg til et eventuelt minnekort (den plassen ofres på Huawei-telefonen om du putter i to SIM-kort).

TRE LUKER: Motorola Moto G4 Plus har støtte for to SIM-kort, samt micro SD-kort. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE LUKER: Motorola Moto G4 Plus har støtte for to SIM-kort, samt micro SD-kort. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Motorola-telefonen skal også være godt tettet mot sprut og regn, selv om den ikke bærer noen IP-sertifisering.

Hva gjelder grepskomfort må vi holde en knapp på LG og Motorola, som begge har noe avrundede kanter på baksiden, mens P9 Lite har langt mer rette vinkler. Den er imidlertid også den tynneste av de tre.

Hvordan er de i bruk?

Telefoner som bærer Nexus-merket (altså LG-telefonen i dette tilfellet) er laget på oppdrag fra Google og har derfor Googles uberørte utgave av Android innabords. De fleste produsenter velger å legge sitt eget brukergrensesnitt, egne apper og egne funksjoner på toppen av det.

LITT ANNERLEDES: Huawei-grensesnittet (til høyre) er litt annerledes enn den rene Android-opplevelsen fra Google, som også Motorola i stor grad bruker. LG-telefonen (til venstre) kjører imidlertid Android Nougat, der denne menyen har endret seg noe. Foto: Pål Joakim Pollen
LITT ANNERLEDES: Huawei-grensesnittet (til høyre) er litt annerledes enn den rene Android-opplevelsen fra Google, som også Motorola i stor grad bruker. LG-telefonen (til venstre) kjører imidlertid Android Nougat, der denne menyen har endret seg noe. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Motorola, derimot, leverer telefonene med en Android-utgave som praktisk talt er identisk versjonen fra Google. Den samme hjemskjermen, den samme tastaturappen, kun én nettleser (Chrome), ett e-postprogram (Gmail) og så videre.

Menyer og brukergrensesnitt ser også urørt ut, med unntak av et par ekstra linjer i innstillingsmenyen. I tillegg har de byttet ut Googles kameraapp med sin egen, blant annet med muligheter for manuell eksponering. Det synes vi er fordelaktig, for kameraappen fra Google føles noe treg til tider, slik vi også opplevde da vi testet Nexus 6P.

Huawei P9 lite er en annen historie. Her bruker Huawei sitt EMUI-skall på toppen, som blant annet fjerner app-skuffen (slik at alle apper ligger direkte på hjemskjermen, som på iPhone), i tillegg til ganske store visuelle endringer, omstrukturerte menyer, ekstra apper og lignende.

ANNERLEDES: Huaweis EMUI-skall går ganske langt fra den originale Android-opplevelsen fra Google, men har også mange kjekke funksjoner. Som denne, der du selv kan bestemme hvilke apper som skal få lov til å bruke WiFi- og mobildata. Foto: Pål Joakim Pollen
ANNERLEDES: Huaweis EMUI-skall går ganske langt fra den originale Android-opplevelsen fra Google, men har også mange kjekke funksjoner. Som denne, der du selv kan bestemme hvilke apper som skal få lov til å bruke WiFi- og mobildata. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ikke at det nødvendigvis er noen ulempe – vi synes Huawei-grensesnittet fungerer helt fint i hverdagen, og selskapet har også lenge hatt kjekke funksjoner å by på, som senere har blitt innlemmet fra Googles side; blant annet muligheten til å frata apper rettigheter i etterkant og den slags.


Men det er også litt flere sprettoppbokser her og der, et strømstyringssystem som noen ganger krever at du går inn og overstyrer (for eksempel er det tilfeller der du ikke får varsler fra en app fordi den automatisk har blitt sperret på grunn av strømbruk) og en innstillingsmeny som har en ganske annen struktur enn hva som er vanlig fra de fleste andre produsenter. Det kan gjøre det litt vanskeligere å følge instruksjoner på nett og den slags.

Det meste handler imidlertid om tilvenning.

Hva med ytelsen?

Her har vi tre ulike telefoner med tre ulike prosessorer. Snapdragon-prosessoren i LG Nexus 5X var en av Qualcomms ypperste i fjor, mens Snapdragon-prosessoren hos Motorola er i en lavere serie, men som dog er nyere av dato. Huawei P9 Lite bruker selskapets egenutviklede Kirin-prosessor (16nm), men en som er svakere enn de du finner i selskapets dyrere telefoner.

Antall kjerner er det ikke så relevant å se på, siden det ikke nødvendigvis samsvarer med ytelsen (nåværende toppserie fra Qualcomm har bare fire), men for den nysgjerrige er det seks av dem hos LG og åtte hos de to andre.

Her er tallene vi får i en håndfull ytelsesmålinger:

Nexus 5X P9 Lite G4 Plus
Geekbench, én kjerne1145766672
Geekbench, alle kjerner265033501833
Geekbench, compute262819901702
PCMark306249915074
PCMark storage270837964745
3DMark Unlimited15910116509596
AnTuTu515664872545147

Ingen dramatiske forskjeller, for så vidt. Vi ser at ingen av telefonene utmerker seg i alle grener, og at de alle ligger et godt stykke bak toppmodellene, som er å forvente med denne prislappen (til sammenligning passerer de raskeste 130.000 poeng i AnTuTu-testen, for eksempel).

Nexus-telefonen har den beste 3D-ytelsen av de tre og også den raskeste prosessoren når man måler én kjerne. Den er imidlertid svakest på PCMark-ytelsen; en test som tar for seg bilderedigering, skrolling av nettsider, spoling i video og mer dagligdagse ting. Der er de to andre rimelig like.

Men i praksis? Tre telefoner med helt fin ytelse, som til dagligdagse oppgaver neppe vil irritere noen over å være trege – nettsider lastes praktisk talt like raskt, og om én lugger så vidt når vi skroller en nettside, kan det være en annen som lugger litt på den neste.

JODA, MAN KAN SPILLE: Selv om telefonene ikke presterer allverden i 3DMark-testen, flyter spill som Traffic Rider helt fint på alle tre. Foto: Pål Joakim Pollen
JODA, MAN KAN SPILLE: Selv om telefonene ikke presterer allverden i 3DMark-testen, flyter spill som Traffic Rider helt fint på alle tre. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ytelsesmessig burde det derfor ikke ha noen stor praktisk betydning hvilken av dem du velger, selv om Nexus 5X vil være å foretrekke om du også spiller litt. Forvent deg dog ikke ytelse på høyde med de dyreste telefonene.

En liten praktisk test viste imidlertid at Nexus 5X var svært mye raskere enn de andre til å installere apper, selv om den kommer dårligst ut i storage-testen fra PCMark. Det beror nok på at nettopp raskere app-installasjoner er en av nyhetene i Android 7. Faktisk brukte G4 Plus over dobbelt så lang tid som Nexus 5X, mens LG-telefonen var cirka 30 prosent tregere på app-installasjoner.

Vi prøvde også et par 3D-spill. Motorsykkelspillet Traffic Rider (Play butikk, gratis) fløt veldig fint på alle tre telefonene, mens Asphalt 8 (Play butikk, gratis) av ukjente grunner ikke ville starte hverken på Huawei eller LG-telefonene. På Motorola-telefonen gikk det faktisk greit nok, altså, selv om den scorer mindre enn 10.000 poeng i 3DMark-testen.

Hvilken har det beste kameraet?

Kameraet er noe mange av oss anser som ett av de viktigste kriteriene når man skal kjøpe en ny mobiltelefon.

LG Nexus 5X: f/2,0, 12Mp, 1,55µm pikselstørrelse
LG Nexus 5X: f/2,0, 12Mp, 1,55µm pikselstørrelse Vis mer
Motorola Moto G4 Plus: f/2,0, 16Mp, 1,31µm pikselstørrelse
Motorola Moto G4 Plus: f/2,0, 16Mp, 1,31µm pikselstørrelse Vis mer
Huawei P9 Lite: f/2,0, 13Mp, 1,12µm pikselstørrelse
Huawei P9 Lite: f/2,0, 13Mp, 1,12µm pikselstørrelse Vis mer

Derfor har vi tatt bilder i litt ulike situasjoner for å se om vi klarer å avsløre forskjeller mellom de tre kameraene.

Kjekt er det alle tre telefonene har snarveier som starter kameraet selv om skjermen er slukket. Du trykker to ganger raskt på strømknappen på Nexus 5X og Motorola-telefonen, og to ganger raskt på volum ned-knappen på Huawei P9 Lite. Motorola har i tillegg mulighet til å flikke håndleddet to ganger mens du holder telefonen i hånda, som kan være kjappere i mange tilfeller der du kun har én hånd tilgjengelig.

Maskinvaremessig har de tre altså identisk blenderåpning på f/2,0, men litt ulik oppløsning på henholdsvis 12, 13 og 16 megapiksler for LG, Huawei og Motorola.

Brikkestørrelsene er heller ikke helt like, så her ender vi på 1,55µm, 1,12µm og 1,31µm i pikselstørrelse for de tre telefonene respektivt.

Denne pikselstørrelsen er som regel mer viktig for bildekvaliteten enn antall megapiksler – større piksler betyr som regel at kameraet tar bedre bilder i svak belysning og er da en funksjon av brikkestørrelse dividert på antall piksler.

Verdt å merke seg er også at LG-telefonen har mindre brennvidde enn hva tilfellet er for de to andre, som gjør at du får et bredere bildeutsnitt med dette kameraet, om ikke så bredt som Sony Xperia-telefoner i Z- og X-serien, eller det ekstra kameraet på LG G5.

Noen bildeeksempler

For ordens skyld – vi tar hovedsaklig bilder med autofunksjonen når vi tester mobilkameraer, rett og slett fordi det er slik de aller fleste tar bilder. Man kan selvsagt overstyre dette med manuell eksponering, og er du blant dem som gjerne bedriver sånt, klarer du nok å få enda bedre resultater enn det vi får på disse bildene.

Det første bildet vi skal se på, er tatt på en skyet, men allikevel ganske opplyst dag, i en kontrastsituasjon der vi får satt lysmåleren på prøve. Utfordringen er er typisk å sørge for at himmelen ikke blir kritthvit, men allikevel ikke eksponere for mørkt slik at også det i forgrunnen blir mørkt.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X Vis mer
Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite Vis mer
Motorola Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus Vis mer

På de tre bildene ser vi tydelig at Motorola-kameraet har feiltolket situasjonen noe, der store deler av himmelen er utbrent; altså helt hvit. LG-kameraet på sin side, har et ganske høyt kontrastnivå som også gjør at deler av himmelen er hvit, mens Huawei-kameraet har klart å balansere bildet svært godt, om enn med et svakt fargestikk.

Studerer vi detaljene nærmere ser vi imidlertid at Huawei-bildet er noe mindre detaljert enn de to andre, så alt i alt synes LG å komme best ut av det.

På det neste bildet har vi senket belysningen. I svigerfars garasje finner vi både skjøteledninger og annet på veggene, der vi også har valgt å sette fokuspunktet for alle tre telefonene. Her har de alle brukt ISO-verdier på rundt 600; tilsvarende det slike kameraer ofte bruker i innendørsbelysning på kveldstid. Og der kommer det en kvalitetsforskjell frem:

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite Vis mer
Motorola Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus Vis mer
LG Nexus 5
LG Nexus 5 Vis mer

Huawei-kameraet kommer til kort her med færre detaljer i bildet enn de andre på grunn av støyreduksjonen. Som nevnt er hvert piksel her mindre, og det er typisk noe som synes på bilder som dette. Motorola har valgt å bevare noe av støyen, men også mer av detaljene.

LG-kameraet har her utnyttet HDR-funksjonen som finnes i Googles standard-kameraapp, der den tar en rask serie med bilder for deretter å fjerne støy på en smartere måte. Det gjør at LG-bildet er det beste av de tre.

På det neste bildet ønsket vi å se nærmere på detaljnivået. Bildene under er derfor 100%-beskjæringer, der vi i god belysning tok et bilde over åkeren. Her faller Huawei P9 Lite fullstendig igjennom i forhold til de to andre, og totalt sett må vi dele ut førsteplassen til LG også her:

Hvilken er den beste mobilen til 2.500 kroner?

La oss heller ikke glemme frontkameraet til slutt. Under ser du en selfie tatt med de tre telefonene, etterfulgt av en nærmere titt på et område i bildet:

Hvilken er den beste mobilen til 2.500 kroner?

Her ser vi at det er Huawei som varter opp med det beste frontkameraet av de tre. Det leverer mest korrekte farger, og har også bedre kontrast og detaljnivå enn de to andre. LG-kameraet er her det svakeste.

Som du ser er hodet mitt litt mindre på Motorola-kameraet, og det er fordi dette frontkameraet har større vidvinkel enn de to andre som gjør det lettere å få med flere enn seg selv på selfie-bildene. Det gjør også at utsnittet blir noe mindre detaljert.

Lyd og batteri

Spiller vi musikk fra den eksterne høyttaleren, er det én telefon som utmerker seg med langt mer fyldig lyd enn de to andre, og det er Nexus 5X fra LG.

Både Huawei og Motorola-telefonene høres ganske spinkle ut i forhold, med mye diskant og ikke så mye å rutte med i de lavere frekvensene.

Hva gjelder batteriet er det som vanlig ganske vanskelig å gi et eksakt mål på. På noen telefoner kan skjermen trekke mer strøm, mens en annen bruker mer når telefonen ikke er i bruk.

Når det er sagt, har vi i denne runden valgt å kjøre batteritesten som er med i PCMark-ytelsestesten. Denne looper en test med nettsurfing, bilderedigering, avspilling av video og den slags mens den tapper batteriet fra minimum 80 til 20 prosent før den gir seg. Dernest estimeres hvor lenge testen ville ha vart om man gikk fra 100 til 0; altså med kontinuerlig aktiv bruk.

Vi justerte lysstyrken på skjermene slik at de stod like lyst og fikk da følgende verdier:

  • LG Nexus 5X – 5t30m
  • Huawei P9 Lite – 9t16m
  • Motorola Moto G4 Plus – 9t43m
STOR FORSKJELL: I PCMarks batteritest holdt Motorola Moto G4 Plus over 50 prosent lenger enn Nexus 5X. Foto: Pål Joakim Pollen
STOR FORSKJELL: I PCMarks batteritest holdt Motorola Moto G4 Plus over 50 prosent lenger enn Nexus 5X. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ganske likt mellom Motorola og Huawei, med andre ord, mens Nexus 5X ikke klarer å by på like godt batteri, for å si det forsiktig.

Verdt å merke seg er dog at både LG og Motorola-telefonene selges med en kraftig lader på 15W, mens Huawei-telefonen har en ordinær 5V/1A (=5W)-lader, som da gjør at denne telefonen tar lenger tid å lade opp med den medfølgende laderen.

Motorola er derfor best på batterifronten, på tross av at telefonen har en større skjerm enn de andre.

Ikke så lett å finne vinneren, men la oss prøve

Motorola Moto G4 Plus er vårt førstevalg om du skal ha en mobiltelefon til rundt 2.500 kroner.
Motorola Moto G4 Plus er vårt førstevalg om du skal ha en mobiltelefon til rundt 2.500 kroner. Vis mer

Vi synes egentlig alle disse telefonene er relativt gode kjøp, men vi holder en knapp på Motorola-telefonen i dette selskapet.

Moto G4 Plus føles kjapp og fin i bruk og kjører en tilnærmet ren Android-variant. Den har en svært rask fingeravtrykkssensor, en stor og lyssterk skjerm, god batteritid (og rask lading) og et ganske godt kamera, med god vidvinkel på frontkameraet, som kan være greit på gruppe-selfies. Selv om den bare har 16GB internminne, kan man også putte i et minnekort som kan formateres slik at det utvider internminnet snarere enn å være en egen lagringsenhet. Og i tillegg kan man putte i et ekstra SIM-kort om man har behov for det.

Det belønner vi med en femmer på terningen og anbefalt produkt-stempel fra vår redaksjon.

Få med deg plussene og minusene i boksene under.

LES OGSÅ:
Huawei Honor 8 kan være høstens smarteste mobilkjøp
Lønner det seg å samle hele familien på én mobilregning?
Her er den første telefonen med Android Nougat

(artikkelen fortsetter)

Testresultat

Motorola Moto G4 Plus

God skjerm, støtter 2x SIM pluss minnekort, kjapp fingeravtrykksleser, god ytelse i daglig bruk, praktisk talt ren Android-utgave, rask lading, gode kameraer, god vidvinkel på frontkameraet

Fingeravtrykksleseren kunne med fordel ha vært en hjemknapp, svak på enkelte ytelsesmålinger

Nexus 5X er en telefon som kjører helt ren Android, og den eneste i dette selskapet som kjører den siste versjonen av Android; Nougat. Den står høyst sannsynligvis først i køen neste år også, når Android O(reo?) kommer.

Telefonen har dobbelt så mye intern lagringsplass som de to andre, men kan ikke utvides med minnekort. Den har et meget godt bakkamera som gjør det godt i svak belysning, men frontkameraet er ikke mye å skryte av. Det er heller ikke batteritiden, der telefonen scoret klart svakere enn de andre på vår test.

Testresultat

LG Nexus 5X

Ren Android - kjører siste versjon, godt hovedkamera, god intern lagringsplass, god 3D-ytelse, rask lading

Noe svakt batteri, støtter ikke minnekort

Huawei P9 Lite er heller ingen dårlig telefon, men lider litt av å ha det svakeste hovedkameraet av de tre, selv om vi anser frontkameraet som det beste i dette trekløveret. Kameraappen er også den av de tre vi liker best, fordi den både er brukervennlig og funksjonsrik. Telefonen er svært tynn og litt mer linjelekker enn de to andre uten at det har gått ut over batterikapasiteten. Skjermen er dog noe svakere enn de to andre.

Brukergrensesnittet kan også føles noe uvant, med ganske aggressiv strømstyring og en rekke bokser som spretter opp her og der.


Testresultat

Huawei P9 Lite

Tynn, men fortsatt godt batteri, godt frontkamera og fin kameraapp, godt med funksjoner, støtter to SIM-kort eller minnekort

Ikke så imponerende hovedkamera, noe svak skjerm, støtter ikke hurtiglading

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer