Hvilken mobil har det beste kameraet?

Vi har satt iPhone 5, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z1, HTC One, Nokia Lumia 1020 og LG G2 opp mot hverandre.

FORSKJELLER: Variasjonen blant mange av disse toppmodellene er små, men forskjellen mellom de beste og dårligste er til tider svært stor.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORSKJELLER: Variasjonen blant mange av disse toppmodellene er små, men forskjellen mellom de beste og dårligste er til tider svært stor. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er fristet til å si at alle årets toppmodeller har gode kameraer, men prikk like er de ikke. DinSide har derfor funnet ut hvilke som er aller best.

Ved å ta de samme bildene med alle mobilene har vi sammenliknet alle modellene for å kåre én vinner. Juryen består av DinSides teknologiredaksjon og Aller Medias Per Ervland, som har jobbet som fotograf i 20 år.

– Generelt er det mye dårlige bilder, synes Ervland.

– Samtidig er det imponerende hva enkelte av dem faktisk klarer. Kvaliteten blir mer og mer lik kompaktkameraene, så de er det ikke lenger nødvendig å kjøpe. Men mobilen kan fortsatt ikke erstatte et skikkelig kamera.

Du finner tester av alle modellene her!

Vi vil i denne testen ta for oss ulike bruksområder for å se hvem som er best i hver enkelt. Vi har tatt flere bilder med hver mobil med automatiske innstillinger, og plukket ut det mest representative for å bli vurdert av juryen. Hver plassering gir ett til seks poeng, som summeres for å kåre en vinner. Vi skal være ærlige på at det ofte var svært lite som skilte, spesielt på de nederste plassene, og det var ofte langt enklere å kåre vinnerne og taperne enn de midt i mellom. En viss smak og behag er også inne i bildet, så se gjerne på bildene selv også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer