Hvilken mobiltelefon til jul?

Mobiltelefon er god gaveidé - men det er lett å bli forvirret. Les vår oversikt over hva som finnes på markedet.

Publisert
Sist oppdatert

Hvilken mobiltelefon til jul?

  1. Våre mobilfavoritter
  2. Mobiloversikten


I 2002 har vi sett en formidabel utvikling innen mobiltelefoner. Fargeskjermer, polyfoniske ringelyder og Bluetooth er på alles lepper, vi har sett mobiltelefoner med innebygd kamera, og multimedia-meldinger (MMS) har gjort sitt inntog.

Det er blitt sluppet svært mange modeller i år, i alle prisklasser. Nokia har vært mest aktive, med telefoner som appellerte til alle fra luksusbrukere (8910), de designbevisste (7210) til de mindre krevende (3510). Sony Ericsson har gjort stor suksess med sin T68i, som var svært innovativ da den kom – den første telefonen med ordentlig fargeskjerm, i tillegg til alle tenkelige funksjoner og tiltalende design. Bortsett fra denne modellen slapp også Sony Ericsson flere andre telefoner, som R600 og T65.

Hvilken mobiltelefon til jul?


Motorola overrasket oss to ganger i år, med sin meget originale, men ikke fullt så funksjonelle V70, og med den rimelige fargemobilen T720.

Siemens kom også med flere modeller som solgte bra, men var noe mer tradisjonelle teknisk.

Både Samsung og Panasonic lanserte også fargeskjermsmobiler, og spesielt Samsung har utmerket seg med sin flotte skjerm.

Hva kommer?

Vi kan ikke la være å ta en liten titt i fremtiden, da det er svært mye spennende som kommer fremover. For eksempel Siemens S55, som kanskje vil være å finne i butikkene før jul, og som teknisk sett er ganske lik Sony Ericssons T68i. Du får imidlertid et digital kamera inkludert i pakken.

Både Samsung og Panasonic har også svært spennende modeller på trappene, med innebygde kameraer og fargeskjermer med støtte for 65.000 farger. Disse skal komme i butikkene på begynnelsen av 2003. Vi venter også fremdeles på Sony Ericssons svært etterlengtede P800, som har innebygd kamera og utvidede PDA-funksjoner, samt en stor og trykkfølsom skjerm.

I mellomtiden: Klikk her for å lese våre spesifikke anbefalinger, og her for å se en sorterbar oversikt over alle årets modeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer