Telia X lansert

Hvor bra er egentlig Telias nye fri data-abonnement? Se selv

Etter 40 GB må du nøye deg med en hastighet på 3 Mbps. Se hva du kan gjøre med 3 megabit i sekundet.

TREGT NETT: Hastigheten går ned, men du kan fortsatt seriefråtse på Netflix. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TREGT NETT: Hastigheten går ned, men du kan fortsatt seriefråtse på Netflix. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I gå lanserte Telia sitt første abonnement med fri data, kalt Telia X, og utfordrer Chili Mobil for kundene som ønsker veldig mye data i måneden.

Telia sendte av gårde noen stikk i retning Chili, og selv om Telia X ikke har like store begrensninger som Chilis «fri data», er det ikke helt uten begrensninger. For det første gjelder fri data kun innenfor Norden og Baltikum – du får 22 GB i EU/EØS – og for det andre så strupes hastigheten til 3 megabit per sekund etter du har lastet ned/opp 40 GB i løpet av en måned.

Med 4G+ kan du nå en teorietisk nedlastninghastighet på inntil 220 megabit per sekund (Mbps), så reduksjonen er markant.

Telia selv sier at de har valgt dette for å sørge for en god opplevelse for alle og at de aller fleste tilfellene, vil ikke kundene merke noe med en hastighetsbegrensning på 3 Mbps. Ifølge mobiloperatøren er det kun 0,5 prosent av kundene deres som bruker over 40 GB i måneden.

Alt går saktere

Vi har undersøkt hva du kan gjøre og hva du ikke kan gjøre når den maksimale nedlastningshastigheten strupes fra en teoretisk hastighet på 220 Mbps til maksimalt 3 Mbps. Du kan for eksempel fortsatt strømme Netflix og HBO Nordic, men du kan glemme å strømme førstnevnte i høyeste kvalitet som er 4K.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer