Hvor mye mobildata bruker én nettside?

Vel, det kommer VELDIG an på.

KAN BLI STORE: Dinsides sjekk av størrelser på nettsider viser at enkelte av dem kan tappe deg for over 100 megabyte på datakvota. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvor mange gigabyte man må ha på mobilabonnement er et stadig aktuelt i-landsdilemma, for det kommer jo så veldig an på hva man bruker telefonen til, og ikke minst - hvor mye av tiden man ikke er koblet til et WiFi-nett.

Nettvideo drar mest

Videostrømming er det som i utgangspunktet drar mest. Netflix, for eksempel, opererer med at du kan se cirka 4 timer før du har brukt opp én gigabyte data hvis du bruker standardinnstillingen.

Det samme bruker NRK-appen på medium-innstillingen, men du kan få hele sju timer video per gigabyte på den laveste kvalitetsinnstillingen. På den beste har du brukt én gigabyte på 40 minutter.

Musikk og radio - ikke så mye

Er du blant dem som gjerne hører på nettradio eller Spotify når du er på farten, bruker ikke dette i nærheten av like mye data som levende bilder.

Normalinnstillingen på Spotify, som du sannsynligvis bruker om ikke du har endret på innstillingene, er oppgitt til 160 Kbps. Det tilsvarer 3,6 megabyte på en sang på tre minutter, og du kan da høre bortimot 300 slike sanger (nesten 14 timer) for den samme gigabyten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.