Hvor raskt mobilabonnement trenger jeg?

Vi testet billigoperatøren Hello mot fartskjempen Telenor. Forskjellen var liten.

BILLIGFART MOT FULL FART: På mobilen til venstre har vi Telenor med 60 Mbps, men de kan også tilby langt mer. Til høyre er Hello, som ikke har mer enn 10 Mbps på alle abonnement. Forskjellen ser du i videoen.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BILLIGFART MOT FULL FART: På mobilen til venstre har vi Telenor med 60 Mbps, men de kan også tilby langt mer. Til høyre er Hello, som ikke har mer enn 10 Mbps på alle abonnement. Forskjellen ser du i videoen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hello er en av Norges billigste mobiloperatører, med for eksempel 5 GB data i måneden for 250 kroner. Telenor er en av Norges dyreste , nå med bare 0,5 GB i måneden for samme pris.

Også Hello bruker Telenor-nettet. Men Telenor har noe Hello ikke har: Full fart. Hello tilbyr bare 10 megabit per sekund (Mbps), mens Telenor-abonnementene har datahastigheter på mellom 10 og 450 Mbps.

«Fart og dekning betyr alt» sier Telenor derfor i markedsføringen sin. «Den store mobilbløffen» kaller Hello dette, og står hardt på at få trenger denne farten.

Vi ba Hello låne oss et SIM-kort så vi kunne teste dette selv: For vil vi egentlig merke noen forskjell på et «tregt» og et «raskt» abonnement ved vanlig bruk?

LES OGSÅ: Telenor sier det er gratis å gå over til fri EØS-roaming, men kutter datakvota di

Vi filmet hele testen

Aller først: Megabit per sekund (Mbps) måler hvor raskt data lastes fra internett, på samme måte som kilometer per time måler hvor raskt biler kjører på veien. Da én byte tilsvarer åtte bit, vil 10 Mbps tilsvare å kunne laste ned 1,25 megabyte hvert sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer