Kommentar:

Hvor smart er egentlig en smart bilforsikring?

En liten plugg som ikke engang kan se veien, er en dårlig dommer.

PLUGG: Med denne plugget i bilen, mener forsikringsselskapene at de kan vurdere om du er en trygg sjåfør. Foto: Sparebank1/YouTube
PLUGG: Med denne plugget i bilen, mener forsikringsselskapene at de kan vurdere om du er en trygg sjåfør. Foto: Sparebank1/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommentaren er oppdatert 4. september kl 12.45, med tilsvar fra SpareBank1 Forsikring.

Forsikringsbransjen blir stadig mer kreative i kampen om kundene. Noen lokker med en bulk i året uten bonustap, andre med raskere oppbygging av bonus.

Et annet fenomen som tilbys av flere er en «smart» bilforsikring, der du kan få rabatt på bilforsikringen din mot å la forsikringsselskapet følge med på kjøringen din.

Jo «tryggere» du kjører, jo større blir avslaget på forsikringspremien.

Plugg i bilen

Både Rema forsikring (via Storebrand), Sparebank1 og nå seinest Tryg har løsninger som i stor grad likner på hverandre. Du får avslag på forsikringen ved å ta den i bruk, og du kan spare ytterligere om du er en «god» sjåfør.

Dette foregår ved at du setter inn en plugg i diagnoseporten (OBD) på bilen din (alle moderne biler har en slik), som kan lese av kjøredata i sanntid. En app på telefonen kommuniserer med pluggen og laster så opp de aktuelle dataene til forsikringsselskapet.

Begrenset med informasjon

Jeg tegnet selv en slik avtale med Sparebank1 tidligere i sommer, etter å ha kjøpt bil – en Volkswagen Caravelle med plass til alle fire ungene, barnevogn og hundebur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.