Kommentar:

Hvor smart er egentlig en smart bilforsikring?

En liten plugg som ikke engang kan se veien, er en dårlig dommer.

PLUGG: Med denne plugget i bilen, mener forsikringsselskapene at de kan vurdere om du er en trygg sjåfør. Foto: Sparebank1/YouTube
PLUGG: Med denne plugget i bilen, mener forsikringsselskapene at de kan vurdere om du er en trygg sjåfør. Foto: Sparebank1/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommentaren er oppdatert 4. september kl 12.45, med tilsvar fra SpareBank1 Forsikring.

Forsikringsbransjen blir stadig mer kreative i kampen om kundene. Noen lokker med en bulk i året uten bonustap, andre med raskere oppbygging av bonus.

Et annet fenomen som tilbys av flere er en «smart» bilforsikring, der du kan få rabatt på bilforsikringen din mot å la forsikringsselskapet følge med på kjøringen din.

Jo «tryggere» du kjører, jo større blir avslaget på forsikringspremien.

Plugg i bilen

Både Rema forsikring (via Storebrand), Sparebank1 og nå seinest Tryg har løsninger som i stor grad likner på hverandre. Du får avslag på forsikringen ved å ta den i bruk, og du kan spare ytterligere om du er en «god» sjåfør.

Dette foregår ved at du setter inn en plugg i diagnoseporten (OBD) på bilen din (alle moderne biler har en slik), som kan lese av kjøredata i sanntid. En app på telefonen kommuniserer med pluggen og laster så opp de aktuelle dataene til forsikringsselskapet.

Begrenset med informasjon

Jeg tegnet selv en slik avtale med Sparebank1 tidligere i sommer, etter å ha kjøpt bil – en Volkswagen Caravelle med plass til alle fire ungene, barnevogn og hundebur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer