Kommentar:

Hvor var det det gikk galt?

Å gå seg en tur uten skritteller, pulsmåler og mobilkamera kan faktisk være akkurat det hjernen din trenger.

KAN BLI LITT MYE: Kanskje vi bør være mer opptatt av å være til stede i øyeblikket, enn å dokumentere det, spør Dinsides redaktør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN BLI LITT MYE: Kanskje vi bør være mer opptatt av å være til stede i øyeblikket, enn å dokumentere det, spør Dinsides redaktør. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

«Didn't have a camera by my side this timeHoping I would see the world with both my eyesBut you should have seen that sunrise with your own eyesIt brought me back to life»

Når vi ser den ufattelig mengden feriebilder som snappes og deles på Instagram og Facebook i disse dager, kan det virke som John Mayer var skremmende framsynt da han skrev teksten til låten 3x5 for snart 20 år siden.

Å dokumentere, dele og få likes har blitt så viktig for mange at det å være mentalt til stede under opplevelsene tilsynelatende er mindre viktig. Ligger det ikke på Instagram, har det ikke skjedd.

Hvor var det det gikk galt, vil mange kanskje spørre seg. Galt eller ikke: Alt endret seg den dagen kameraet fant veien inn i mobilene våre. Eksponeringsbehov har vi hatt til alle tider, men med mobilen og en egnet app kunne vi virkelig sette ting i system. Trykk liker hvis du er enig!

Å ha hele verden tilgjengelig i hånda til en hver tid, er noe av det mest spektakulære ved vår tid. Vi kjeder oss aldri lenger. Så snart vi har et ledig øyeblikk, fisker vi fram mobilen og glemmer umiddelbart tid og sted. Det kan fort minne om en beruselse som holdes ved like gjennom alle fristelsene der ute, av alle som kjemper om en bit av det mest verdifulle du eier: Tiden din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer