Hvordan bruke blitsen på iPhone som varslingslys

Vær helt sikker på at du får med deg innkommende SMS og anrop.

SYNLIG VARSEL: Det er ikke alltid du har mulighet til å høre ringelyden eller kjenne vibrasjonen når du får en tekstmelding. Da kan et lysvarsel komme godt med. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SYNLIG VARSEL: Det er ikke alltid du har mulighet til å høre ringelyden eller kjenne vibrasjonen når du får en tekstmelding. Da kan et lysvarsel komme godt med. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange Android-telefoner er utstyrt med en LED-pære som lyser og blinker på innkommende varsler, for eksempel når du mottar en SMS, mister et anrop, får en ny epost eller liknende. Dermed slipper du å aktivere skjermen for å sjekke hva som skjedde.

Les også: Få iPhone-varslene på Mac-en

Det kanskje ikke mange vet er at du kan få lysvarsling via iPhone, for eksempel hvis noen ringer deg eller du får en tekstmelding.

Denne funksjonen er ikke aktivert når du pakker ut Apple-telefonen fra eska, så dette må gjøres manuelt.

SLIK GJØR DU: Gå til Innstillinger, velg Generelt, bla ned til Tilgjengelighet og under seksjonen for Hørsel skru på på LED-blink for varsler.

TILGJENGELIGHETSINNSTILLINGENE:  Her er funksjonen du skal skru på for å få LED-blinking ved varsler. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TILGJENGELIGHETSINNSTILLINGENE: Her er funksjonen du skal skru på for å få LED-blinking ved varsler. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Fra nå av vil tekstmeldinger, kalendervarsel, samtaler og liknende varsles med tre raske blink fra LED-blitsen på baksiden av mobilen.

Les også: Slik får du Android-lysvarslinger i flere farger

Mer tilpasning

For at funksjonen skal virke må blant annet iPhone være satt til lydløs, og - dette kommer vi til å vinne Selvfølgelighetsprisen 2014 for - du må begynne å legge mobilen fra deg med baksiden opp for å se blinkingen.

LED-varslingen er en del av Apples pakke for de med spesielle behov, for eksempel hørselshemmede eller personer med synshemmelser, men andre kan også dra nytte av mange av funksjonene.

Det er for eksempel mulig å aktivere såkalt "egendefinert vibrering", hvor en kan tildele bestemte kontakter egne vibrasjonsmønster når de ringer.

Du kan også forandre tegnstørrelsen i Apple-apper som Kalender, Mail, Meldinger og Notater, med en maksimalstørrelse på voldsomme 56 punkter.

(Deler av denne artikkelen er publisert tidligere på Dinside.)

Les også: Slik skriver du raskere på iPhone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer