Hvordan lage egne ringetoner til iPhone?

Slik lurer du deg unna Apples høye priser: Vi viser deg hvordan du lager egne ringetoner og varsellyder gratis.

RING, RING: Har du iPhone er det store sjanser for at du ofte tror din ringer, når andres ringer, for mangfoldet av ringetoner er relativt begrensa. Leser du denne artikkelen kan du sette din egen, unike ringetone. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
RING, RING: Har du iPhone er det store sjanser for at du ofte tror din ringer, når andres ringer, for mangfoldet av ringetoner er relativt begrensa. Leser du denne artikkelen kan du sette din egen, unike ringetone. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det er personlig tilpasning av telefonen du er ute etter, er det vanskelig å slå Android. Det man skulle tro var en relativt enkel operasjon, som å sette en MP3-fil som ringetone, kan på Android ganske riktig være relativt enkelt.

Slik er det ikke på iPhone. Apple selger nemlig ringetoner selv, og vil gjerne at du skal bruke deres egne kanaler. Men det er mulig å lure seg unna.

Dinside skal her vise deg hvordan du gjør dine egne MP3-filer om til ringetoner på iPhone, samt bruker egne lyder til å varsle deg om nye meldinger.

LES OGSÅ: Har du også sett trikset som visstnok skal gjøre iPhone-en din raskere? Vi har testa om det fungerer!

KOSTBART: Å kjøpe ringetoner og varsellyder på iPhone er dyrt, om du allerede eier det du trenger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KOSTBART: Å kjøpe ringetoner og varsellyder på iPhone er dyrt, om du allerede eier det du trenger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Ikke kjøp ringetoner

Man skulle kanskje tro at det å kjøpe ringetoner og varsellyder hørte 90-tallet til, men neida: Markedet lever i beste velgående på iPhone-er. Om du ikke vil fram med PC-en, må du nemlig bruke ringetonene som følger med iPhone eller kjøpe nye via iTunes.

Under «Toner» i iTunes Store-appen kan du kjøpe ringetoner for 12 kroner stykk. Dette er, i våre øyne, et dårlig kjøp. Har du først kjøpt låta én gang, trenger du ikke kjøpe den nok en gang for å få den som ringetone.

Et enda dårligere kjøp er 9 kroner for en varseltone, for eksempel tre sekunder med Darth Vader som proklamerer sitt farskap til sin sønn hver gang du får en SMS. 9 kroner for tre sekunder tilsvarer 180 kroner per minutt med lyd, og høres ut som priser Darth Vader selv har satt.

Under finner du oppskriften på hvordan du lurer deg unna disse prisene.

LES OGSÅ: Slik får du kontrollen over irriterende iPhone-varsler

FØRSTE STEG: Gjør en låt du allerede eier om til en ringetone i riktig lengde og filformat. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FØRSTE STEG: Gjør en låt du allerede eier om til en ringetone i riktig lengde og filformat. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


#1: Lage iPhone-ringetonen

Alt dette må gjøres gjennom iTunes. Så last ned iTunes, eventuelt oppdater kopien du allerede har installert, og sett i gang.

Hva slags ringetone bruker du? (Avsluttet)
En som fulgte med(49%) 374
En jeg fiksa sjælv(28%) 214
En jeg aldri hører, har den på lydløs!(14%) 111
En jeg har kjøpt(9%) 68
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

  1. Låta du har lyst til å bruke finnes kanskje i iTunes-biblioteket allerede, under «Min musikk». Om ikke, drar du inn fila fra filutforskeren din.
  2. Høyreklikk på låta i iTunes, og velg «Vis info». Trykk på fanen «Valg». Her kan du velge start og sluttpunkt for ringetonen. Om du vil bruke starten av låta, skriver du bare inn «0:30» til høyre for «stopp». Husk å ikke la låta vare lenger enn 30 sekunder totalt, og trykk på «OK».
  3. Høyreklikk på samme låt igjen, og velg «Lag AAC-versjon». Høyreklikk på den nye kopien av låta som dukker opp, og velg «Vis i Windows Utforsker».
  4. I utforskeren må du nå endre filnavnet til å slutte på «.m4r» i stedet for «.m4a». Ser du ikke filetternavnet, må du i utforskeren i Windows 10 først velge å se dette under «Visning»-fanen. Har du brukt en låt du fortsatt vil høre på som vanlig i iTunes, kan du nå gå inn på orginallåta og huke bort start- og stopptid.
LES OGSÅ: Dette steget kan også gjøres fra en nettside som lager ringetoner for både iPhone og Android

OVER TIL IPHONE: Når fila er klar, må du få den over til iPhone-en, med en enkel dra og slipp-operasjon. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
OVER TIL IPHONE: Når fila er klar, må du få den over til iPhone-en, med en enkel dra og slipp-operasjon. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


#2: Overføre ringetonen til iPhone

Fila er klar, nå gjelder det å få den over til iPhone-en din. Først må du koble iPhone til PC-en, og eventuelt gjøre det iTunes ber deg om når det gjelder sikkerhetskopier og annet mas. Så gjør du dette:

  1. Fila må først inn i iTunes' ringetonebibliotek. Du trenger bare dobbeltklikke på .m4r-fila vi lagde i stad inne i Utforsker, så skal det være gjort.
  2. Gå inn i iTunes igjen, trykk på de tre prikkene til høyre for musikk, film og TV-ikonene øverst til venstre og velg «Toner». Her skal nå din nye ringetone ligge klar til overføring. Om ikke drar du den inn fra filutforskeren.
  3. Trykk og dra på ringetonen du lagde, så skal iPhone-en din dukke opp til venstre for den. Slipp ringetonen over telefonen, og overføringen starter. Når dette er ferdig, kan du koble fra iPhone ved å trykke på telefonikonet øverst og så «eject»-ikonet.
LES OGSÅ: Se alt du kan bruke iPhones søkefelt til!

VÆRSÅGOD: Når alt er klart skal ringetonen dukke opp på telefonen din. Her er vår, klar til bruk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VÆRSÅGOD: Når alt er klart skal ringetonen dukke opp på telefonen din. Her er vår, klar til bruk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


#3. Sette ringetonen på iPhone

Telefonen din har nå fått en splitter ny ringetone. Du må bare velge den først.

På iPhone-en din, gå inn i innstillinger, «Lyder» og «Ringetone». Øverst i denne lista skal nå din ferske låt ligge. Velg den, og sjekk at det høres riktig ut.

Du kan bruke den samme låta til hvilken som helst annen varsellyd, naturlig nok. Men for eksempel for SMS-toner bør du ha en langt kortere snutt. Da er det bare å følge guiden på nytt, og sette spilletiden til et par sekunder, eller aller helst velge en kort lydfil, som en enkel lydeffekt.

Vil du at blitsen skal blinke når det ringer? Slik gjør du det:

Dinsides iPhone-triks 2.0

Har du iPhone? Få med deg disse triksene 󾔥󾮗Se flere triks her: http://www.dinside.no/935397/fem-ting-du

Posted by DinSide.no on 1. desember 2015

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer