Hvordan lese QR-koder?

Du ser de små sjakkrutene overalt – slik leser du dem med telefonen.

Slike QR-strekkoder krever en mobiltelefon og en egnet leser.
Slike QR-strekkoder krever en mobiltelefon og en egnet leser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De spretter opp på stadig nye steder – QR-kodene (QR=Quick Response) er todimensjonale strekkoder som kan leses av en rekke mobile enheter med egnet leser.

Deretter kan de ta deg direkte til en URL, vise en tekst, koble deg på et trådløst nettverk, gå direkte til en app i Android Market/App Store, inneholde kontaktinformasjon og andre ting.

Slik virker de

QR-kodene identifiseres via de tre like hjørnene som alltid er til stede. Når en QR-leser ser disse tre feltene, tolkes resten av innholdet innenfor firkanten. Du kan lese mer om hvordan innholdet er kodet på Wikipedia-siden for QR-koder.

Innbakt er også støtte for feilhåndtering. Avhengig av størrelse og lengden på innhold, kan opptil 30% av innholdet rekonstrueres. Det gjør at mange nå har begynt å bake inn logoer og annet i QR-koden.

Skann strekkoden - finn laveste pris

Slik leser du dem

Alt du trenger er en mobiltelefon og et program som kan scanne QR-koder. For de fleste av dem trenger du bare å starte appen og så peke kameraet mot en QR-strekkode (du kan jo prøve med den til høyre?), og i løpet av svært kort tid får du så opp et vindu som forteller deg hva strekkoden inneholder, med mulighet for gå videre – åpne en gitt nettside, legge til en person som ny kontakt e.l.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer