Hvordan oppdatere iOS

Slik får du oppdatert operativsystemet.

En oppdatering av den innebygde programvaren på iOS-enheten kan få den til å fremstå som «ny».  Foto: Kirsti Østvang
En oppdatering av den innebygde programvaren på iOS-enheten kan få den til å fremstå som «ny». Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom slipper Apple en oppdatering av operativsystemet kalt iOS til iPad, iPhone og iPod Touch, oppdateringer som fikser feil, forbedrer og byr på nye funksjoner.

Når du skal oppdatere operativsystemet på din iOS-enhet, har du flere valgmuligheter.

Du kan enten gjøre det trådløst, eller du kan bruke datamaskinen. Bruker du sistnevnte, må du oppdatere via Apples iTunes-program.

Vi loser deg gjennom begge metodene.

Les også: Lagre iPhone-meldingene på PC-en

Ta backup!

Det første og viktigste du skal gjøre er å ta backup. Ikke fordi det ofte skjer noe galt under oppdateringsprosessen, men fordi det er smart å være bedre føre var.

Sikkerhetskopieringen kan du enten gjøre via iCloud eller iTunes. Etter vår mening er det enkleste å velge iCloud, for da trenger du ikke bruke ledning under oppdateringsprosessen.

Hvordan oppdatere iOS


For å sikkerhetskopiere via iCloud går du til Innstillinger-appen, trykker på iCloud , og deretter Lagre og kopiere. Skru på bryteren for iCloud-sikkerhetskopi, og trykk på Sikkerhetskopier for å sette i gang prosessen.

Det beste med å bruke iCloud til sikkerhetskopiering er at du slipper å tenke på å måtte gjøre det selv. Det vil skje automatisk når iOS-enheten er koblet til strøm, låst og koblet til Wi-Fi.

Merk likevel at iCloud kun tilbyr fem gigabyte med gratis lagring. Hvis du har apper som tar opp mye lagringsplass, eller eventuelt mye bilder, video og musikk på mobilen, må du enten kjøpe mer lagringsplass på iCloud, eller oppdatere via iTunes.

For å sikkerhetskopiere via iTunes, koble iOS-enheten til datamaskinen via kabel, vent til den dukker opp i venstre sidelinje, så høyreklikk og velg Sikkerhetskopier. Dette vil ta noe tid, avhengig av hvor mye innhold du har lagret.

Hvordan oppdatere iOS


Les også: Slik laster du ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch

Trådløs oppdatering

Å oppdatere iOS-enheten trådløst er veldig enkelt, så lenge du har minst 50 prosent batteritid igjen på enheten, eller eventuelt tilgang til lader.

Slik oppdaterer du: Gå til Innstillinger-appen fra startskjermen. Trykk på Generelt og deretter Oppdatering. Dersom det finnes en oppdatering tilgjengelig, vil du nå få spørsmål om å laste ned den og oppdatere enheten. Trykk på Installer for å starte.

Når du klikker på Oppdatering (til venstre), vil du få opp et nytt skjermbilde (til høyre) som viser oppdateringen som ligger og venter på deg. I akkurat dette tilfellet er iPhone-en vår helt oppdatert.
Når du klikker på Oppdatering (til venstre), vil du få opp et nytt skjermbilde (til høyre) som viser oppdateringen som ligger og venter på deg. I akkurat dette tilfellet er iPhone-en vår helt oppdatert. Vis mer


Merk at nedlastingen ofte kan være noen titalls megabyte, og at vi derfor anbefaler deg å gjøre dette når du er koblet til et trådløst nettverk.

Prosessen vil ta noen minutter og krever en omstart. Når du er ferdig bør alt vær som før, med unntak av eventuelle nye funksjoner. Du skal ikke miste noen data når du oppdaterer.

Oppdatering via iTunes

Dette er den "gammeldagse" måten å gjøre det på. Det første du må gjøre er å koble iOS-enheten til PC-en eller Mac-en via den medfølgende ladekabelen.

Du trenger også nyeste versjon av iTunes installert på datamaskinen.

Fremgangsmåten ved oppdatering er som følger: Koble iPhone-en til datamaskinen og åpne iTunes. Under fanen Oversikt, klikk på knappen Søk etter oppdateringer.

Hvordan oppdatere iOS


Dersom du er klar for å oppdatere nå, velg Last ned og installer. Før prosessen starter, må du verifisere at du vil installere oppdateringen. Du vil også vil spurt om du har tatt en sikkerhetskopi. Klikk deg gjennom instruksjonene.

Også her vil det ta litt tid å laste ned og installere. Når oppdateringen er fullført, foretas en omstart av enheten.

Og til slutt ...

Når iOS-enheten er ferdig å oppdatere vil du som et siste gjøremål måtte gå gjennom en oppstartsveiviser. Her blir du spurt om du vil aktivere stedstjenester, logge på et trådløst nettverk og så logge inn med din iCloud-konto (samme som Apple ID-en).

Når alt det er gjort, er du klar for å sjekke Facebook og Instagram igjen.

Les flere saker om iOS

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer