Hvordan velge mobiltelefon?

Disse tre tingene kan være verdt å se etter hvis du skal kjøpe ny mobil.

HVA BØR DU VELGE? Alt handler ikke om prosessor, batterikapasitet og skjermoppløsning hvis du skal kjøpe ny mobiltelefon. Foto: PER ERVLAND
HVA BØR DU VELGE? Alt handler ikke om prosessor, batterikapasitet og skjermoppløsning hvis du skal kjøpe ny mobiltelefon. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om man ikke er så bevandret i elektronikk-verdenen kan det være fristende å prøve å sikre seg noen gode tilbud under januarsalget.

Men det er ikke alltid like lett å bli klok på plakatene eller tilbudsavisene sine endeløse rekker av spesifikasjoner.

Så hva bør man egentlig legge vekt på om man skal kjøpe seg en ny mobiltelefon? Enkelte ting er selvsagt, som batterikapasitet, skjermstørrelse og -oppløsning, og megapiksler på kameraet.

I denne artikkelen skal vi se på tre andre viktige ting, som du kanskje ikke har tenkt over.

LES OGSÅ: Ikke la deg lure. Her er butikkenes salgstriks!

Ikke nok med megapiksler

Siden mobiltelefonen stadig får bedre kameraer og så godt som alltid befinner seg i lommen, har den for mange erstattet kompaktkameraet.

Enten man bare legger ut tungt redigerte bilder på Instagram, eller satser på mobilen som det eneste fotoapparatet på en ferietur - så har mange forstått viktigheten av et skarpt og lyssterkt kamera.

Dette har også mobilfabrikantene skjønt. Men ofte kan forbrukerne blendes av et høyt megapiksel-tall, og tro at det er ensbetydende for gode bilder. Slik er det ikke nødvendigvis. Mange av de kameraene vil bli falle gjennom under fotografering i dårlig lys. Da er det andre ting som er viktigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer