iPhone-triks

- Hvorfor fortalte ingen meg dette?

Aldri mer snirklete merking på skjermbildene.

TIPS: Med et veldig enkelt grep får du en helt perfekt sirkel, strek eller pil når du vil tegne noe inn i et skjermbilde. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

På TikTok har et nytt skjermdump-triks på iPhone gått viralt.

Brukeren Ramal Video la i forrige uke ut en video hvor han viser hvordan du enkelt kan holde inne et skribleri på et skjermbilde for å få ting til å se mye penere ut.

- Hvorfor fortalte ingen meg dette, skriver The Verge-journalist Tom Warren.

Men han er ikke den eneste som ikke kjenner til det smarte trikset.

Fra krussedull til perfeksjon

Det har lenge vært mulig å bruke merkingsverktøyet på iPhone for å tegne på et skjermbilde. Kanskje vil du utheve noe med en sirkel, forkant eller pil.

Personlig bruker jeg gjerne 4-5 forsøk før det ser ut som det ikke er 5-åringen som har slått seg løs, men det blir liksom aldri helt bra uansett hva jeg gjør.

Men ifølge Ramal Video finnes det altså et enkelt triks som får merkingen til å bli helt perfekt.

@ramalmedia 📱 Make your iPhone screenshot scribbles WAY neater with this sinple trick! 💡 #fyp #tech #apple #iphone #ios #ios16 #ioslifehack ♬ Spongebob - Instrumental - Common Cents

Slik gjør du

Bare ta et skjermbilde, og trykk på miniatyrvisningen som dukker opp nede til venstre på iPhone-skjermen. Velg så hva slags skriveverktøy du vil markere skjermbildet med. Tegn formen du ønsker å bruke på skjermen.

Når du er ferdig, skal du ikke slippe fingeren opp, men i stedet fortsette å holde den inne. Vips blir den ujevne sirkelen din forvandlet til en helt perfekt en!

PRØV DETTE: iPhone har et skjult skjermbilde-triks som gir mye penere markeringer. Skjermbilde: Kirsti Østvang
PRØV DETTE: iPhone har et skjult skjermbilde-triks som gir mye penere markeringer. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Det fungerer også med andre type former, som piler, firkanter, rektangler, stjerner og hjerter.

The Verge, som først omtalte trikset, vet ikke nøyaktig når dette ble mulig i iOS, men det har vært tilgjengelig i Notater-appen i et par år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer