I bilen: Fungerer nettradio like bra som DAB+?

Dette mener bransjen selv.

NETTRADIO FOR DAB+: De fleste nyere bilradioer har i dag Bluetooth. Dermed kan du streame nettradio fra mobilen din. Foto: RUNE NESHEIM
NETTRADIO FOR DAB+: De fleste nyere bilradioer har i dag Bluetooth. Dermed kan du streame nettradio fra mobilen din. Foto: RUNE NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske bilister er frustrerte om dagen. Ikke bare på grunn av vinterens vær- og føreforhold, men også på grunn av at radioen ikke virker.

DAB+, som skal erstatte FM helt i løpet av neste år, forsvinner ofte i tunnelene. På noen veistrekninger er signalet helt borte.

Selv om DAB fungerer med langt lavere signalstyrke enn FM, oppfattes det ofte slik at FM fungerer bedre under dårlige forhold.

Og mange av våre lesere sverger til mobil og Bluetooth i stedet for DAB når de skal ha underholdning i bilen. Det koster ikke allverden heller. Har du 1GB dataabonnement, kan du for eksempel strømme radio i 33 timer i FM-kvalitet, viser våre egne målinger.

Men er mobilsignalet bedre eller dårligere enn DAB rent radiomessig? Vi forhørte oss med ekspertise på begge sider.

TEST: DAB-antenner for bilen

Tunnel-problemet

Mange tunneler har fortsatt bare GSM-dekning. Det vil i praksis si at du bare kan prate og sende tekstmeldinger - dataoverføring går så tregt at radiolytting eller Spotify er uaktuelt.

Likevel har radiolytting via 4G en stor fordel. Data samler seg opp i mobiltelefonens minne, slik at man kan spille videre en god stund også uten signal (såkalt bufring).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer