iPhone Xʀ:

I dag kan du forhånds­bestille den billigste av de nye iPhone-modellene

Her er hva som skiller den fra Xs-modellene.

SEKS FARGEVARIANTER: iPhone Xʀ kommer i seks ulike farger og er 4.000 kroner rimeligere enn den dyreste iPhone-modellen. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/NTB Scanpix
SEKS FARGEVARIANTER: iPhone Xʀ kommer i seks ulike farger og er 4.000 kroner rimeligere enn den dyreste iPhone-modellen. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste har fått med seg at Apple i år lanserte tre nye iPhone-modeller: Xs, Xs Max og Xʀ.

Og mens Xs og Xs Max ankom norske butikkhyller 21. september, kan den tredje modellen forhåndsbestilles først fra i dag av (klokka 09:00), med lansering fredag 26. oktober.

Koster mindre

Xʀ er altså den rimeligste av de tre nye modellene. Innstegsmodellen, med 64 GB lagringsplass, koster 8.690 kroner, som er 4.000 kroner rimeligere enn den dyreste Max-modellen og nesten 3.000 kroner rimeligere enn iPhone Xs.

Alternativt kan du legge på 600 kroner ekstra for dobbelt så stor lagringsplass (128 GB) eller 1800 kroner ekstra for å øke den til 256 GB, akkurat som på Xs-modellene. Xʀ finnes dog ikke i 512 GB-utgave.

Mye til felles

Xʀ har mye til felles med sine storebrødre. Den har den samme A12-prosessoren innabords, støtte for FaceID (ansiktsskanning framfor fingeravtrykk), det samme hovedkameraet, det samme frontkameraet, støtte for trådløs lading, støtte for TrueTone (der hvitbalansen justeres basert på omgivelsene), den tåler vann, kan filme med 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund og så videre.

Fargeutvalget er også langt mer spenstig enn hva tilfellet er for Xs-modellene. Der Xs-modellene kan fås i sort, hvit og gullfinish, fås iPhone Xʀ i en rekke farger – rød, gul, hvit, korallrød, sort og blå. I YouTube-videoen under ser du Marques Brownlee dra igjennom de ulike fargene:

Vis mer Vis mer

Her er det som gjør den billigere

Men selvsagt – helt lik er den ikke når prisen er såpass ulik. Her er det som skiller den fra Xs-modellene:

  • Xʀ har LCD-skjerm kontra OLED på Xs-modellene. 6,1" av størrelse, mot henholdsvis 5,8" og 6,5" for Xs og Xs Max. Den har heller ikke HDR som sine dyrere brødre.
  • Punkttettheten på skjermen er svakere - 326 ppi (1792x828) mot 458 ppi på Xs-modellene.
  • Rammene rundt skjermen er tykkere på iPhone Xʀ
  • iPhone Xʀ har bare ett kamera på baksiden og mangler teleobjektivet fra Xs-modellene. Dog kan du også ta portrettbilder med uskarp bakgrunn selv om det ekstra objektivet mangler.
  • iPhone Xʀ har såkalt IP67-sertifisering, mot IP68 på Xs-modellene. Det betyr at den ikke tåler like mye vann som Xs-modellene.
  • iPhone Xʀ har mangler 4x4 MIMO som Xs-modellene modellene har. Det betyr at Xs-modellene kan levere høye hastigheter over 4G-nettet eller utnytte svake signaler bedre.
  • iPhone Xʀ mangler 3D Touch, der telefonen kan oppdage hvor hardt du trykker og utføre handlinger deretter.
  • Men - Apple oppgir bedre batteritid på iPhone Xʀ: 15 timers nettsurfing kontra 12 og 13 timer på Xs og Xs Max.

Så der har du det – er dette noe du kan leve med, kan du spare mye penger på å velge Xʀ-modellen framfor de andre.

Det blir spennende å se hvor populær Xʀ-modellen blir kontra de to Xs-modellene, som er de dyreste telefonene Apple noen gang har lansert.

Skjønt det ser ikke ut til å plage nordmenn nevneverdig – de to nye iPhone-modellene var nummer én og to på Telias mest solgt-liste i september, selv om de strengt tatt bare var til salgs halve måneden. Og det var faktisk den dyreste Max-utgaven som solgte mest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer