I dag kan du laste ned iOS 13

Gjør dette før du oppdaterer.

MYE NYTT: I iOS 13 kan du få mørkt brukergrensesnitt. Bruker du Animoji-funksjonen, kan du nå også få ditt eget sett med ikoner som du kan sende til andre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag 19. september, blir Apples store oppdatering til iPhone, iOS 13, tilgjengelig for nedlasting. De kanskje største nyhetene er raskere ytelse og en ny mørk modus. Du vil også oppdage at det er noen endringer knyttet til personvern, så du vil få flere spørsmål om apper skal få tilgang til stedsplasseringen din.

Den nye spilltjenesten Apple Arcade er også tilgjengelig i den nye oppdateringen.

Og til kvinnelige iPhone-brukere: i iOS 13 gjør Apple det mulig å registrere syklusen din i Helse-appen.

Erfaringsmessig slippes oppdateringen rundt klokka 19 norsk tid, så vi antar det er samme prosedyre i år også.

iOS 13 vil være en gratis nedlasting for alle med iPhone 6s eller nyere.

Har du Apple Watch, slippes også watchOS 6-oppdateringen i dag. Se hvilke nye funksjoner du får i vår artikkel her.

Egen iPad-oppdatering

Har du iPad, må du vente en liten stund til før du kan oppdatere. Med iOS 13 har Apple valgt å splitte opp operativsystemet, slik at det er en separat versjon for mobiler og nettbrett.

Nye iPadOS skulle egentlig slippes 30. september, men Apple har fremskyndet lanseringen til 24. september, skriver Bloomberg-journalist Mark Gurman på Twitter:

Som dere ser, vil iOS 13.1 også slippes allerede da.

Husk backup!

Før du går i gang med å oppdatere, husk å ta en sikkerhetskopi av din iPhone. Det gjør du ved å gå til Innstillinger > navnet ditt > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi > Sikkerhetskopier nå.

GJØR DETTE FØRST: Vær helt sikker på at iPhone-en din er sikkerhetskopiert før du oppdaterer. Klikk for større bilde. Skjermbilde: Kirsti Østvang
GJØR DETTE FØRST: Vær helt sikker på at iPhone-en din er sikkerhetskopiert før du oppdaterer. Klikk for større bilde. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du kan selvfølgelig også sikkerhetskopiere iPhone via iTunes på datamaskinen.

Alt klart for oppdatering

Når det er gjort, kan du gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering og laste ned og installere oppdateringen.

Det er et par ting til det kan være greit å tenke på før du setter i gang:

1) Det bruker å være stort trykk på serverne til Apple med en gang de slipper en oppdatering, så vil du at det skal gå så raskt som mulig, kan det hende du skal vente, kanskje til og med til i morra. Da er det også større sjanse for at du slipper unna eventuelle problemer med selve oppdateringen.

2) Det er også en risiko for at du kan få problemer. Tidligere år har for eksempel BankID plutselig ikke virka som det skulle. Har du en app eller tjeneste du er helt avhengig av, kan det være lurt å dobbeltsjekke at den vil fungere.

Lurer du på hvilke flere nyheter du kan vente deg i iOS 13? Se vår forhåndstitt her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer