I dag slippes iOS 9

…men bør du oppdatere med én gang?

KOMMER I DAG: iOS 9-oppdateringen til iPhone, iPad og iPod Touch rulles ut i dag. Det røde ett-tallet på innstillinger-appen betyr at oppdateringen er klar til nedlasting. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KOMMER I DAG: iOS 9-oppdateringen til iPhone, iPad og iPod Touch rulles ut i dag. Det røde ett-tallet på innstillinger-appen betyr at oppdateringen er klar til nedlasting. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom alt går etter planen (og det gjør det som regel) får iPhone- og iPad-eiere en stor oppdatering i dag.

Da slippes nemlig iOS 9; den foreløpig siste versjonen av Apples operativsystem for iPhone, iPad og iPod Touch.

Tradisjonelt slippes denne tidlig på kvelden norsk tid – typisk i seks-sju-tiden. Når den er klar til nedlasting vil innstillinger-appen få et rødt ettall i hjørnet (på samme måte som når du har en ulest melding), men du kan også sjekke etter oppdateringen manuelt ved å gå til innstillinger, generelt, programvareoppdatering.

iOS 9 blir kompatibel med alle iPhone-modeller fra 4s og nyere, alle iPad mini, iPad 2 og oppover (altså ikke den aller første iPaden) og de to siste generasjonene iPod Touch.

En god nyhet er for øvrig at nedlasting av iOS 9-oppgraderingen nå «bare» krever 1,3GB lagringsplass på telefonen, mot 4,58GB som var tilfellet da man oppgraderte til iOS 8.

LES OGSÅ: iOS 8 tar MYE lagringsplass

Hva er nytt?

Blant nyhetene denne gangen er en splitter ny nyhetsapp, som gir deg et kuratert innhold av nyheter om ting du er interessert i; fra enkelte kilder i et nytt format som er spesiallaget for nyhetsappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer