Kommentar: Derfor bør alle skru på fallregistrering på Apple Watch

I helga reddet trolig Apple Watch faren min. Nå skrur jeg også på denne funksjonen

Faller du stygt, kan smartklokka varsle nødetatene.

HELSEKLOKKE: Apple Watch har flere helsefunksjoner. I helga reddet en av dem trolig faren min. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Photo/Apple og Kirsti Østvang
HELSEKLOKKE: Apple Watch har flere helsefunksjoner. I helga reddet en av dem trolig faren min. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Photo/Apple og Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I min omtale av Apple Watch Series 4 fra oktober i fjor, skrev jeg at dette var smartklokka du ikke ville dra hjemmefra uten.

«Der andre produsenter også har fokus på funksjoner for trening og helse, baner Apple vei ved å gjøre sin smartklokke til et medisinsk verktøy du IKKE vil dra hjemmefra uten - eller du ikke vil at et familiemedlem skal dra hjemmefra uten».

I helga fikk jeg oppleve dette på nært hold, med min egen far.

Kanskje har du fått med deg saken på NRK.no fra lørdag om den 67-år gamle mannen som hadde svimt av og falt sånn at falldetektoren på Apple-klokka ble utløst, og nødetater ble varslet.

Han kom seg omsider på sykehus, kraftig forslått, måtte sy og har flere brudd i ansiktet.

Det endte - tross alt - heldigvis godt, trolig takket være at han hadde på seg smartklokka, og fordi han hadde eSIM aktivert, slik at den kunne ringe ut da mobilen lå ute av rekkevidde.

Hva er fallregistrering?

Fallregistrering var altså en av de store nyhetene i Apple Watch Series 4, sammen med innebygd EKG-måler. Den fungerer omtrent slik:

Hvis du faller hardt med klokka på, vil du få et varsel som ringer nødetater om du trenger assistanse. Dersom du ikke har rørt på deg på 60 sekunder, vil nødetater automatisk bli oppringt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer