I kveld annonseres iOS5, iCloud og OSX Lion

Apples utviklerkonferanse starter i dag.

Bedre varslingstjeneste er ett av de heteste tipsene til den siste iOS-oppgraderingen. Dette bildet er hentet fra konseptvideoen lenger ned i artikkelen.
Bedre varslingstjeneste er ett av de heteste tipsene til den siste iOS-oppgraderingen. Dette bildet er hentet fra konseptvideoen lenger ned i artikkelen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av Apple-pressekonferanser har selskapet selv sjelden gitt ut noe informasjon på forhånd utover en litt halvmystisk invitasjon som en liten teaser til hva som kan forventes.

Denne gangen er det imidlertid annerledes, og Apple har selv gått ut med innholdet i kveldens presentasjon.

Det er bekreftet at Steve Jobs holder presentasjonen, og han går på scenen i San Francisco klokka sju i kveld norsk tid. Nyhetene omfatter:

  • iOS 5 – splitter ny versjon av operativsystemet for iPhone, iPad og iPod Touch
  • Lansering av tjenesten iCloud
  • Lansering av OSX Lion; den siste versjonen av Apples operativsystem for Mac

Hva som er nytt i iOS 5 vites imidlertid ikke. Dog er det ikke til å stikke under stol at Apple merker konkurransen fra Android og sannsynligvis vil overhale iOS i relativt stor grad i versjon fem. Blant annet ryktes det om bedre varselfunksjon, støtte for widgets på hjemmeskjermen, automatisk oppdatering av apps (uten å måtte gå veien om App Store) og at Twitter blir sterkere integrert i iOS. Vi krysser også fingrene for trådløs synkronisering med iTunes – nå er det på tide at USB-kabelen droppes.

Under ser du en konseptvideo der skaperen har sett for seg hvordan dette kan løses:

Hva er iCloud?

Ingen vet 100% sikkert hva iCloud-tjenesten dreier seg om, men det kan handle om en musikksky som lar deg streame sanger du har kjøpt på iTunes fra hvorsomhelst; uten å måtte laste dem opp til nettskyen først. Det trenger allikevel ikke å handle om musikk, men kan også være en tjeneste som gjør at du kan sette deg ned på hvilken som helst Mac, logge på tjenesten og deretter få ditt eget skrivebord, med dine egne applikasjoner og filer.

Og OSX Lion, som vi fikk en smakebit på i høst kan være klart for lansering allerede i løpet av 14 dager og vil etter ryktene bli tilgjengelig som et kjøp via Mac App Store; Apples nettbutikk for Mac-applikasjoner.

Spørsmålet er imidlertid om hr Jobs også har en "one more thing" i ermet. Kan kvelden også by på en ny iPhone? Noen mener også at backup-disken Time Capsule står for en stor oppgradering, og at det er denne som vil være koblingen mot iCloud-tjenesten.

DinSide dekker pressekonferansen direkte i kveld. Kom gjerne tilbake for å følge dekningen og bli med i diskusjonen underveis.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer