Ny iPhone, Apple TV og Apple Watch?

I kveld braker det løs igjen – dette tror vi Apple viser frem

Ti år siden første iPhone – iPhone X kan bli noe helt spesielt.

IPHONE X: Ryktebørsen koker, og i kveld forventer vi at Apple lanserer tre nye iPhone-modeller. Inkludert iPhone X, som skal se slik ut. Foto: Macrumours/YouTube
IPHONE X: Ryktebørsen koker, og i kveld forventer vi at Apple lanserer tre nye iPhone-modeller. Inkludert iPhone X, som skal se slik ut. Foto: Macrumours/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld har Apple kalt inn pressekorpset til det som for mange er høstens store tekno-happening: Den årlige iPhone-lanseringen, som ofte er krydret med et produkt eller to ekstra.

Arrangementet blir også det første i Apples nye lokaler – Apple Park i Cupertino. Hovedkvarteret ble ferdigstilt tidligere i år og huser 13.000 ansatte på et område som dekker 710.000 kvadratmeter.

Men hva trekker Apple-sjef Tim Cook opp fra hatten i kveld? Her er våre tips:

3 nye iPhone-modeller

Her har ryktene versert veldig lenge – det er 10 år siden Apples første iPhone ble lansert, og i jubileumsåret vil de to «vanlige» iPhone-oppgraderingene bli akkompagnert av en tredje telefon, som mange mener vil få navnet iPhone X.

MINDRE ENN PLUS: Dette bildet viser hvordan iPhone X antakelig vil ta seg ut størrelsesmessig sammenlignet med iPhone 7 (til venstre) og iPhone 7 Plus (til høyre). Foto: Macrumours/YouTube
MINDRE ENN PLUS: Dette bildet viser hvordan iPhone X antakelig vil ta seg ut størrelsesmessig sammenlignet med iPhone 7 (til venstre) og iPhone 7 Plus (til høyre). Foto: Macrumours/YouTube Vis mer

Den gjeveste modellen vil få en OLED-skjerm som dekker mesteparten av overflaten, og hjemknappen skal være borte til fordel for svært avansert ansiktsgjenkjenning. Skjermen skal etter ryktene være 5,8" diagonalt, mens telefonen vil være mindre enn Plus-modellene (5,5").

Nytt for Apple vil også være støtte for trådløs lading, og på baksiden av iPhone X ser det ut til at Apple går tilbake til glass, slik de brukte på iPhone 4 og 4s.

De to andre vil være mer vanlige oppgraderinger av iPhone 7 og 7 Plus, med de samme skjermstørrelsene. Imidlertid ryktes det om at Apple ikke vil kalle dem 7s og 7s Plus, men hoppe direkte til iPhone 8 og 8 Plus. Dersom det betyr at s-modeller er historie, vil Apple følge erkerival Samsungs nummerering heretter, med nye 9-modeller neste år.

Alle de tre forventes å få Apples nye A11-brikke innabords basert på 10nm produksjonsteknikk, med høyere ytelse og mindre strømforbruk enn tidligere modeller.

4K Apple TV

Det er to år siden gjeldende Apple TV ble lansert, og en ting vi kritiserte den for allerede den gangen, var manglende støtte for 4K.

NY VERSJON? Det er to år siden den gjeldende Apple TV-modellen ble sluppet. Får vi se en 4K-utgave i kveld? Foto: Pål Joakim Pollen
NY VERSJON? Det er to år siden den gjeldende Apple TV-modellen ble sluppet. Får vi se en 4K-utgave i kveld? Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

To år senere har enda flere skaffet seg 4K TV-er, og dermed bør det være duket for en ny utgave av Apple TV i kveld med 4K og HDR-støtte.

Det vil selvsagt også bety at iTunes får den samme overhalingen, slik at det blir mulig å kjøpe og leie filmer i enda bedre kvalitet enn i dag.

Apple Watch med 4G

Flere rykter peker også på at Apple vil vise frem en ny Apple Watch i kveld; smartklokka som ble vist frem første gang i 2014 og senere fikk en ny utgave for ett år siden.

1-2-3? Her har vi både første og andre generasjon Apple Watch på armen. I kveld kan Apple vise frem utgave nummer tre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
1-2-3? Her har vi både første og andre generasjon Apple Watch på armen. I kveld kan Apple vise frem utgave nummer tre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

En ting Apples smartklokker mangler, er direkte tilgang til mobilnettet, så det vil i så fall være en naturlig oppgradering denne gangen. Kanskje vil den bruke en e-SIM-løsning slik vi så i Samsung Gear S2 for halvannet år siden slik at man kan bruke den fullverdig uten at telefonen befinner seg i nærheten.

Det ryktes også om ny skjermteknologi og bedre batteri på neste versjon av Apple Watch.

Sendes live

Vi stopper listen vår der – selvsagt blir det også fokus på iOS 11 og sannsynligvis offentliggjort en dato der denne oppgraderingen er klar for alle iOS-enheter. Nylig ble betautgave 10 sluppet til de som er med i beta-programmet, så denne utgaven har Apple pusset ekstra mye på.

Fasiten får vi altså i kveld norsk tid. Apple sender som vanlig arrangementet live på nettet fra klokka 19 i kveld norsk tid. Sendingen kan sees via Safari på en iOS-enhet (iOS 9+), via Safari på Mac (El Capitan eller nyere), i Edge-nettleseren på Windows 10 eller via Events-appen på Apple TV 2, 3 eller 4.

Vi kommer selvsagt til å dekke nyhetene fortløpende, så oppdatert informasjon vil du finne også her på Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer