Førsteinntrykk: Huawei P20 Pro

I mørket er kameraet rett og slett magisk

Vi har tatt en titt på Huaweis nye trippelkamera.

TRE OBJEKTIVER: Huawei var tidlig ute med to, og er nå først ute med tre objektiver på baksiden av P20 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE OBJEKTIVER: Huawei var tidlig ute med to, og er nå først ute med tre objektiver på baksiden av P20 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I påsken lanserte Huawei sin nye toppmodell, P20 Pro, samt en «vanlig» P20-modell. Dette er med andre ord oppfølgerne til fjorårets P10 og P10 Plus-modeller.

Selve testen trenger vi lenger tid på, men allerede etter å ha hatt telefonen én dag, begynner vi å ane konturene av et svært godt mobilkamera – særlig i mørket, der vi rett og slett er mektig imponerte av hva Huawei har fått til.

Tre kameraer

For det er definitivt Pro-modellen som byr på noe helt nytt – på baksiden finner du nå ikke bare to, men tre kameraer:

* Hovedkameraet er på 40 megapiksler, med sensorstørrelse på 1/1,7 tommer og lysstyrke på f/1,8. Denne sensoren er over dobbelt så stor som den som sitter i iPhone X og 1,7 ganger større enn den på Samsung Galaxy S9+. Her bruker Huawei såkalt «pixel binning», der fire og fire piksler slås sammen til én, slik at bildene har en standard oppløsning på 10 Mp.

* Sort/hvitt-kameraet, som Huawei har hatt i en rekke modeller nå, er fortsatt på plass, med oppløsning på 20 megapikser og lysstyrke på f/1,6. Her er sensorstørrelsen 1/2,78 tommer.

* Et nytt tele-kamera med brennvidde tilsvarende 80 mm, lysstyrke på f/2,4 og en ganske liten 1/4,4 tommers sensor. Her er oppløsningen 8 megapiksler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer