Ice med 5G i Norge

Ice er klar med 5G-nett i flere byområder i Norge

Mobiloperatøren Ice bygger nå et mobilnett som er forberedt for 5G i byområder i store deler av landet. Mobilnettet er basert på Nokias radioteknologi.

5G-UTBYGGING: Mobiloperatøren Ice bygger 5G-mobilnett i flere byområder i Norge. Foto: Shaynepplstockphoto/Shutterstock/NTB scanpix
5G-UTBYGGING: Mobiloperatøren Ice bygger 5G-mobilnett i flere byområder i Norge. Foto: Shaynepplstockphoto/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ice opplyser at de allerede har rundt 1.000 5G-klare basestasjoner på plass. 5G er betegnelsen på femte generasjon mobilnett, som blant annet åpner for langt høyere datahastigheter enn dagens 4G.

– Ice bidrar med dette til at Norge går i front med en rask utvikling og utrulling av mobilnett som er klar for 5G, noe som også bidrar til å sikre den helt nødvendige konkurransen i markedet. Ice bygger nå et helt nytt mobilnett med Nokia som er forberedt for 5G, en av verdens ledende leverandører av mobilteknologi, sier konsernsjef Eivind Helgaker i Ice Group.

Han understreker at selskapet fortsetter å investere i og utvide deres nasjonale 4G-nettverk, samtidig som de forbereder seg for neste generasjon mobilteknologi.

Overfor Dinside sier Reynir Johannesson, kommunikasjonssjef i Ice, at de forbereder nettet for 5G slik at de kan være best mulig forberedt når frekvensene er klare.

- VI har rullet ut 1.000 basestasjoner i stillhet, slik kan vi være raskt ute med å skru på nettet når det er klart. Vi skal være i best mulig posisjon, sier han og forklarer at utstyret som er installert nå, ikke må byttes når 5G-nettet aktiveres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer