Ice må endre prispåstander

Ice lover forbrukerne markedets laveste månedspris i markedsføringen av «MobilBytte». - Villedende, mener Forbrukertilsynet.

- IKKE BILLIGST: I markedsføringen hevder Ice at de tilbyr markedets beste månedspris, men Forbrukertilsynet har nå sammenliknet prisene med konkurrentenes tilsvarende tjenester og kommet til at dette er villedende. Ifølge Forbrukertilsynet får avtalen med «MobilBytte» en høyere totalpris enn lignende nedbetalingsavtaler. Foto: Kristin Sørdal
- IKKE BILLIGST: I markedsføringen hevder Ice at de tilbyr markedets beste månedspris, men Forbrukertilsynet har nå sammenliknet prisene med konkurrentenes tilsvarende tjenester og kommet til at dette er villedende. Ifølge Forbrukertilsynet får avtalen med «MobilBytte» en høyere totalpris enn lignende nedbetalingsavtaler. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ice får kraftig kritikk fra Forbrukertilsynet for sin reklame for tjenesten «MobilBytte».

Tjenesten innebærer at man kan kjøpe mobiltelefoner som betales gjennom nedbetalingsavtaler over 30 måneder. Etter 18 måneder kan man velge å bytte mobilen inn i en ny telefon, mot at man inngår en ny nedbetalingsavtale på 30 nye måneder.

I markedsføringen hevder Ice at de tilbyr markedets beste månedspris, men Forbrukertilsynet har nå sammenliknet prisene med konkurrentenes tilsvarende tjenester og kommet til at dette er villedende.

De har nå kontaktet Ice og bedt dem om å endre flere punkter i markedsføringen.

- Ikke billigst, men dyrest!

Forbrukertilsynet skriver i en pressemelding at sammenlikningen de har gjort med prisene fra konkurrentene, viser at avtalen med «MobilBytte» er den dyreste på markedet.

Dette forklarer de med at tjenesten isolert sett har en lavere månedspris enn tilsvarende produkter, men at forbrukeren låses til avtalen i seks måneder lengre. Det fører ifølge Forbrukertilsynet til at avtalen med «MobilBytte» får en høyere totalpris enn liknende nedbetalingsavtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer