ICQ – ”Jeg søker deg”

ICQ -- I seek you -- representerer nok en fantastisk mulighet når det gjelder å kommunisere med andre på internett. Vi har sett både på hvordan ICQ fungerer i praksis, hvorfor du egentlig skal bruke denne nye kommunikasjonsmetoden og testet programvaren som brukes.

Publisert

Det viktigste formålet med ICQ (på engelsk uttales navnet som ”I-seek-you” – jeg søker deg) er muligheten til å ”prate” med andre brukere som er tilkoblet Internett samtidig som deg. Pratingen – som skjer i form av tekst – kan foregå på samme måte som praterom i IRC (Internet Relay Chat), eller via en direkte kobling mellom brukere.

Denne direkte koblingen er det som skiller ICQ fra IRC når det gjelder pratefunksjonen.

Mange rom

I praterommene har du temaer som er like varierte som folk flest. Noen ønsker å snakke om innfløkte tekniske problemstillinger, mens andre ”klarer seg” med å snakke om livet og kjærligheten. Denne voldsomme spredningen og de gode mulighetene til å bestemme selv, er mye av grunnen til at ICQ er blitt så populært.

ICQ har også lagt opp mange muligheter for å komme i kontakt med brukere som har samme interesser som deg selv via forskjellige interesselister. Du kan se etter folk som er interessert i å gå på ski eller spille ludo, og om du ikke skulle finne noen, kan du lage din egen interesseliste.

Mange som har egne hjemmesider har lagt opp mulighet til å kontakte dem via ICQ, eller har sine egne praterom tilgjengelig fra hjemmesiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.