ICQ – ”Jeg søker deg”

ICQ -- I seek you -- representerer nok en fantastisk mulighet når det gjelder å kommunisere med andre på internett. Vi har sett både på hvordan ICQ fungerer i praksis, hvorfor du egentlig skal bruke denne nye kommunikasjonsmetoden og testet programvaren som brukes.

Publisert

Det viktigste formålet med ICQ (på engelsk uttales navnet som ”I-seek-you” – jeg søker deg) er muligheten til å ”prate” med andre brukere som er tilkoblet Internett samtidig som deg. Pratingen – som skjer i form av tekst – kan foregå på samme måte som praterom i IRC (Internet Relay Chat), eller via en direkte kobling mellom brukere.

Denne direkte koblingen er det som skiller ICQ fra IRC når det gjelder pratefunksjonen.

Mange rom

I praterommene har du temaer som er like varierte som folk flest. Noen ønsker å snakke om innfløkte tekniske problemstillinger, mens andre ”klarer seg” med å snakke om livet og kjærligheten. Denne voldsomme spredningen og de gode mulighetene til å bestemme selv, er mye av grunnen til at ICQ er blitt så populært.

ICQ har også lagt opp mange muligheter for å komme i kontakt med brukere som har samme interesser som deg selv via forskjellige interesselister. Du kan se etter folk som er interessert i å gå på ski eller spille ludo, og om du ikke skulle finne noen, kan du lage din egen interesseliste.

Mange som har egne hjemmesider har lagt opp mulighet til å kontakte dem via ICQ, eller har sine egne praterom tilgjengelig fra hjemmesiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer