ICQ blir Internett-telefon

Prateprogrammet ICQ, med sine 38 millioner registrerte brukere, kan bli gjennombruddet for telefonering over Internett. I neste versjon av ICQ vil du med et klikk kunne ringe gratis over nettet.

Publisert

Telefonering på Internett har eksistert i mange år, men ettersom programmene for dette bare gir mulighet for å ringe til andre brukere som er koblet til Internett med et telefonprogram aktivt på maskinen sin, har internettelefoni ikke ennå blitt noen suksess.

Nå kan dette endre seg: En avtale mellom America Online (som eier ICQ) og programvareleverandøren Net2Phone, gjør at fremtidige versjoner av ICQ kommer til å bli levert med integrert programvare for telefonering på Internett.

Mange brukere gir muligheter

I dag skal det være 38 millioner registrerte brukere av ICQ, og ICQ benyttes daglig av mennesker over hele verden som ønsker å småprate med venner og kolleger over Internett.

Dette er et godt utgangspunkt for telefonering: Nettverket er på plass, og det fungerer. Og utvidelsen fra rene tekstmeldinger til telefonsamtaler vil trolig bli ønsket velkommen.

Integrasjon gir suksess

ICQ har allerede en stund gitt mulighet for å koble deg til rundt 30 ulike telefonprogrammer, men dette har krevd at du selv installerer et telefonprogram, og dessuten skal mange ICQ-brukere ha slitt med å få disse programmene til å fungere sammen med ICQ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer