Ikea Sonos

Ikea endrer designen

Samarbeidet med Sonos utvides med en ny modell.

SYMFONISK BORDLAMPEHØYTTALER: Ikea og Sonos fortsetter sitt samarbeid. Foto: Ikea
SYMFONISK BORDLAMPEHØYTTALER: Ikea og Sonos fortsetter sitt samarbeid. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske møbelkjeden Ikea og den amerikanske høyttalerprodusenten Sonos lanserte sine første produkter i sitt samarbeidsprosjekt Symfonisk i 2019.

Først ut var en smal bokhyllehøyttaler, som også kunne brukes som for eksempel et nattbord, og en bordlampehøyttaler. Begge fikk totalt gode skussmål på Dinsides testbenk, og Ikea og Sonos har senere fulgt opp med lanseringen av en bilderamme med integrert høyttaler, kalt Symfonisk Bilderamme.

Ny bordlampehøyttaler

Denne uka introduseres et nytt tilskudd i Symfonisk-serien, når bordlampehøyttaleren får en oppfølger. Blant nyhetene er en mindre lampefot slik at det er enklere å få plass til høyttaleren på mindre bord.

– Siden vi lanserte den første Symfonisk bordlampehøyttaleren, har vi lært mye om hvordan og hvor den brukes. For eksempel bruker mange lampehøyttaleren på nattbordet, noe som førte til at vi laget en ny, litt mindre lampefot. Vi tilbyr nå også flere designvalg, noe som gjør at lampehøyttaleren er bedre tilpasset folks individuelle hjem, sier Stjepan Begic, produkteier i IKEA of Sweden, i en pressemelding.

Også selve lampeskjermen er annerledes og kommer i to utforminger.

Ikea forteller at de også ønsket å gjøre det enklere å tilpasse den nye modellen, så i tillegg til å velge mellom svart eller hvit lampefot, kan du også velge mellom glass- og tekstilskjermer.

I motsetning til den første Symfonisk bordlampehøyttaleren har nykommeren E27-sokkel for lyspærer, som det finnes et større utvalg av på markedet enn E14.

Før:

Slik ser den første modellen ut med bredere lampefot og en mer avrundet base. Foto: Ikea
Slik ser den første modellen ut med bredere lampefot og en mer avrundet base. Foto: Ikea Vis mer

Etter:

Modellen i hvit med skjerm i tekstil. Foto: Ikea
Modellen i hvit med skjerm i tekstil. Foto: Ikea Vis mer

Kommer i november

Som de andre produktene i Symfonisk-serien og Sonos’ høyttalere, kan du inkludere den i et multirom-oppsett eller alene.

Du kobler opp og styrer bordlampehøyttaleren via Sonos-appen, samtidig som den har støtte for blant annet Apple AirPlay 2 og Spotify Connect.

Modellen i svart med glasskjerm. Foto: Ikea
Modellen i svart med glasskjerm. Foto: Ikea Vis mer

Ikea avslører at Symfonisk Bordlampehøyttaler blir tilgjengelig 11. november og vil koste 1299 kroner. Det er 500 kroner mindre enn den forrige modellen kostet, da den ble lansert i 2019. Inkludert lampeskjerm koster høyttaleren 1499 og 1699 kroner for henholdsvis skjerm i tekstil og glass.

– Tekstil- og glasskjermer kan også kjøpes separat til 200 og 400 kroner, opplyser Stine Odland, senior kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, overfor Dinside.

Når det gjelder den første versjonen av bordlampehøyttaleren, avslører Odland at planen er at den skal fases ut, men ingen dato er satt på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer