Ikea lader iPhone trådløst

Lanserer også mobildeksler slik at enkelte telefonmodeller også kan lades trådløst.

LADER IPHONE: Med det nye trådløse ladesystemet til IKEA kan du også lade Apple- og Samsung-telefoner som ikke har støtte for trådløs lading fra før, via nye deksler. Foto: IKEA
LADER IPHONE: Med det nye trådløse ladesystemet til IKEA kan du også lade Apple- og Samsung-telefoner som ikke har støtte for trådløs lading fra før, via nye deksler. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en drøy måned tilbake skrev vi om en av vårens nyheter fra Ikea – møbler med innebygd trådløs ladning, slik at telefoner som bruker Qi-standarden bare kan legges på nattbordet for å lades.

Ikea har også en gjør-det-selv-pakke som lar deg montere slike ladere i møbler du allerede har fra før. Løsningen debuterte i butikkene denne uka.

LES SAKEN: Nå skal Ikea lade mobilen trådløst

Det trådløse ladesystemet fra Ikea støttes blant annet av Samsungs nye toppmodeller, S6 og S6 Edge, samt flere Nokia-telefoner som har innebygd støtte for Qi-standarden.

Egne mobildeksler

Det stopper imidlertid ikke der. I Ikeas sortiment finner du nå også mobildeksler slik at du kan lade andre telefoner trådløst. Serien heter «Vitahult» og lar deg bruke følgende telefoner:

I NETTBUTIKKEN: Søker du på «Vitahult» hos IKEA får du opp dekslene som kan brukes med det trådløse ladesystemet.
I NETTBUTIKKEN: Søker du på «Vitahult» hos IKEA får du opp dekslene som kan brukes med det trådløse ladesystemet. Vis mer

  • iPhone 6
  • iPhone 5s
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPhone 4
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S3

Har du én av disse telefonene, kan du altså kjøpe et deksel på Ikea. Setter du telefonen inn i dekslet kan du bare legge den på det trådløse ladeområdet for å lade den opp.

LES OGSÅ: Nå har Ikea-møblene blitt dataspill

Mer elegant på Samsung-telefoner, men …

Mens iPhone-modellene må «dokkes» i dekselet og dermed blir litt større, er Samsung-dekslene bare nye baksidelokk som du bytter ut med det du har fra før.

En fordel med iPhone-dekslene er imidlertid at de klarer å trekke 1000mA, som derfor burde bety at de lader like raskt som om du bruker den medfølgende laderen.

Samsung-dekslene klarer bare å trekke 650mA, så her vi ladingen gå tregere.

LES OGSÅ: Ikea endrer møbelsystemet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer