Ikke bruk dette som bakgrunnsbilde

Krasjer Android-telefoner fullstendig.

KRASJER TELEFONEN: Ikke bruk bildet over som bakgrunnsbilde på telefonen – da kan det være at du må nullstille den helt for å få brukt den igjen. Foto: Pål Joakim Pollen
KRASJER TELEFONEN: Ikke bruk bildet over som bakgrunnsbilde på telefonen – da kan det være at du må nullstille den helt for å få brukt den igjen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

bBildet du ser på telefonen over er tilsynelatende et helt vanlig bilde, men om du setter det som bakgrunnsbilde på en Android-telefon, er risikoen stor for at den bare blir stående i en evig loop der skjermbildet slås av og på – helt til du til slutt må nullstille telefonen til fabrikkinnstillingene for å komme ut av knipa, og dermed miste alt som ikke er sikkerhetskopiert fra telefonen.

Det melder Android Authority, som også har laget en liten videosnutt av det hele:

Rammer de fleste

Det var Twitter-brukeren Ice Universe, kjent for lekkasjer av kommende telefoner, som rapporterte om dette først, og som samtidig advarer mot å bruke dette bildet som bakgrunnsbilde dersom noen sender det til deg.

Android Authority har videre funnet ut at enkelte telefoner, blant annet fra Huawei, virker å være immune mot denne svakheten, mens telefoner fra Samsung, OnePlus, Nokia, Google med flere oppfører seg som i videoen over, altså der skjermen slukkes og tennes om hverandre.

Det ekstra kjedelige er at det ikke en gang hjelper å starte opp telefonen i «safe mode», siden bakgrunnsbildet lastes inn også der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer