- Ikke bruk

Svenske myndigheter advarer.

ADVARER: Myndighetene ber folk om ikke å bruke disse. Foto: Shuttestock
ADVARER: Myndighetene ber folk om ikke å bruke disse. Foto: Shuttestock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske myndigheter jobber nå med en rekke tiltak på grunn av den økte terrotrusselen mot Sverige.

Ikke bruk dem

I dette jobbes det også med å øke sikkerheten på kollektivtransport.

I forbindelse med dette, ber de folk om å la være å bruke hodetelefoner når de reiser, melder Expressen.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer

- Mitt råd i denne svært alvorlige situasjonen er å ikke sitte med hodetelefoner i ørene, sier infrastruktur- og boligminister Andreas Carlson (KD) til nyhetsbyrået TT.

Trafikverket og Transportstyrelsen må her sammen med andre aktører foreslå egnede tiltak, og rapportere arbeidet til regjeringen fortløpende, heter det videre.

- Våre myndigheter er på tå hev og samarbeider tett. Vi tar de avgjørelsene som tas for at alle svensker trygt skal kunne fortsette å leve livet sitt som vanlig og slippe å være redd og bekymret for å reise med tog eller andre offentlige transportmidler. Det er nettopp derfor vi gjør alt som nå må gjøres.

Krisemøte

Det er gjort flere tiltak i forbindelse med terrortrusselen i Sverige. Det svenske politiet har fått i oppgave å intensivere arbeidet med grensekontroll, og Sikkerhetspolitiet er bedt om å intensivere arbeidet sammen med 14 andre myndigheter i kampen mot terror.

Trusselnivåeet i Serige ble torsdag hevet fra tre til fire på en fempunktsskala.

Mandag møttes den svenske regjeringens krisegruppe (GSS) igjen. Dette er tredje gangen på en måned, ifølge Aftonbladet.

- Det er på bakgrunn av den sterkt forverrede sikkerhetssituasjonen, sier en sentralt plassert kilde ved regjeringskontoret til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer