Ikke helt etter planen (antakelig)

Den norske lanseringen av Apples ferskeste iPhone gikk rett på trynet.

BARE EN ILLUSTRASJON: Jada, vi vet at dette ikke er nye iPhone 3GS, men siden ingen vi traff var villig til å knuse displayet på sin mobil, måtte vi ta til takke med dette.
BARE EN ILLUSTRASJON: Jada, vi vet at dette ikke er nye iPhone 3GS, men siden ingen vi traff var villig til å knuse displayet på sin mobil, måtte vi ta til takke med dette. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det er en kjent sak at store annonsekampanjer kan få svake sjeler til å gjøre ting de ikke egentlig hadde tenkt å gjøre, og det er blant annet derfor jeg har en kjeller full av hestesko. Jeg har ikke hest, men de var på tilbud, og skoene fantes i butikken. Jeg ville vært en idiot om jeg ikke gjorde noe.

La oss derimot si at noen pøser på med annonsekampanjer for et produkt som det har blitt skrevet om i månedsvis, men som blir utsolgt etter en halvtime fordi alle angivelig bare må ha akkurat dette produktet? Vil du bli enda mer fristet?

Vil forfengeligheten din ta overhånd, slik at også du ender opp med hestesko i kjelleren fordi naboen gjorde det samme?

Planlagt feilgrep?

Det er fristende å stille akkurat det spørsmålet etter Apples mislykkede lansering av iPhone 3GS i Norge. Det vil si, den må nok kunne karakteriseres som vellykket sett i forhold til mediedekningen, Apple har stort sett pressekorpsets fulle oppmerksomhet når de lanserer nye produkter.

Men noen av oss spiller tuba i dette pressekorpset, og vi spiller surt. For er du en ussel kunde som forsøker noe så banalt som å kjøpe iPhone 3GS stiller saken seg litt anderledes.Den forjettede mobiltelefonen ble lagt ut for salg i Norge 31. juli, noen uker etter at den ble tilgjengelig i store land som USA, England og Tyskland. Det gikk en kort stund rykter om at forsendelsen av Apple-mobiler som ville nå Telenors og Netcoms lager var så beskjeden at lanseringen ville bli utsatt. I etterkant er det lett å se at det ryktet burde vært sant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.